18 Kasım 2014

the 100 s01e12:

We Are Grounders: Part 1

--- spoiler ---

.fena işler olmuyor ama biraz sıkıntılı kısımlar da oluyor. tüm gerilim içinde durup bakmalar, iki saat konuşmalar, tereddütler... tamam daha çok geriyorlar da ulan saçma işte, görüyorsun yaklaşıyorlar. neden hala tünelin girişinden bakıyorsun? arkana bakmadan koş işte. sonra ok saplanıyor bir şey olmuyor ama yine de sinir ediyor insanı.

.lincoln abimiz clarke ve finn'i kurtardı. böyle bir şeyler bekliyorduk ama hala diyorum ki ölmedi ve geri dönüp kurtaracak ya da octavia ile buluşacaklar. eleman sağlam bir tip ama işte senaryoda saçmalıyorlar bir miktar.

.asıl gıcık eden kısım bu kadar olay içinde murphy salağının meselesi idi. adam intikam alırken jasper gördü işler karıştı falan filan oldu. bellamy'i asması falan iyidi de bu kadar hengame arasında ne gereği var şimdi bunlara diyor insan. zaten saldıracaklar öleceksiniz? durun bir savaş bitsin. zorlama bir meseleydi.

.tabi savaş sahnelerini kısaltmak ya da savaş olmayacaksa kaçış sahnelerini kısaltmak için böyle yapıyorlar. ilk sezon sonunu buna ayırmışlar. bellamy kalalım savaşalım dedi. clarke ise ölürüz, kaçalım dedi. lincoln ötelerde bir köy önerdi, liderlerini tanıyormuş. orada güvende olursunuz dedi. yani liderlik, karar verme falan filan derken bakalım ne olacak.

.kaçalım derken savaşa tutuşabilirler, karar değiştirebilirler. geldikleri geminin bombalarını hazırlayıp kullansınlar diyecek iken raven vurulmuş onu gördük. aşağı ateş açtı idi, gemiyi havaya uçurmak yerine kızı varmış. o da zor bir ihtimaldi ya eh mümkün diyelim. her birinin başına bir hal gelmezse olmaz tabi. öldürürler ise finn-clarke olayı rahatlasın diye olacak resmen. finn ilanı aşk etti ama clarke olmaz falan dedi. tüm bu olaylar içinde bunları da diyorlar işte bakınız buradan da yakabiliriz.

.neyse ark'ta olaylar feci gelişti derken ulan herhalde komple ark'ı indirmeyi niye düşünemiyorlar diyordum ki başkanın aklına geldi. patlamayacak %5'lik kısmı bulup bütün istasyonu dünyaya indirecekler. güzel bir gösteri olur ama bakalım kurtulacaklar mı?

.salak yaşlı sarışın hatunun göç gemisi ile zamansız kalkışı ile ark'ta 51 saatlik yaşam kalmış. bunu söyleyerek başlattılardı bölümü, ölseler de kurtulsak ama adamlar hayatta kalıcı, mücadeleci arkadaş, ölmüyorlar bir türlü. komple yer yüzüne gelsinler de bu yamyamlarla topyekün bir savaşalım.

.tabi dizide uzay teknolojisi bitince eski tadı kalır mı? uzaydan bir çekim eksikliğini hisseder miyiz? ikinci sezon nasıl olacak bekleyip göreceğiz.

--- spoiler ---