16 Kasım 2014

the 100 s01e10:

i Am Become Death

--- spoiler ---

.atom bombası ve arkadaşlık üzerine güzel laflar ettiler. ergen aşk üçgenimizde de duygu dolu anlar oldu. intikam meselesinde şaşırtalım diye biraz zorladılar. kısa özeti böyleydi bölümün.

.morphy dedikleri eleman tekrar kamplarının civarında görüldü, sürgün edilmişti eleman. ağzını burnunu kırıp yollamışlar. yetmemiş biyolojik savaş da yapmışlar. virüs yollamışlar elemanla birlikte. tabi neden iyileşecek bir virüs yollamışlar? kendileri ancak bunu idare edebiliyor diye mi? madem tedavisi yok nasıl idare etmişler? belki her biri bir kere geçirdikten sonra bağışıklık kazanıyor olabilir.

.neyse işte bir baktık clarke true blood'dan çıkma vampir gözyaşlarına gark oldu. sonra herkesler yamuldu, dört kişi öldü. sondaki zenciyle birlikte beş kişi oldu tabi. neyse zenci meselesindeki zorlamayı da söyleyeyim. ilk hastalananlardan biriydi ama iyileşemedi bir türlü. tamam herkesin bağışıklığı farklı farklıdır da tam da ona denk geldi. morphy ile yalnız bir zaman falan filan. zaten o elemanla yalnız bırakmaları da saçma oldu ya neyse işte.

.derken bizim yerliler, hastalık ile yumuşattıkları uzaylı insanları şafakta saldırarak yenmeyi planlamışlar. yerli aşık çocuk lincoln ile octavia aşkımızın meyvesi bu bilgi oldu (güzel bir ayrılık sahnesi idi ama lincoln en zor zamanda kurtarıcı olarak gelecek diyorum hala). durumu uzaylı insan haklına bildirdi ve süper zeka finn olaya çözüm getirdi. bombanın gücü adına. hani dedim bomba ile savaşı ertelemek için görüşme falan yapacaklar ama sadece patlatarak gözdağı vermiş gibi oldular herhalde. 

.ergen aşıklarımızdan bombacı sevgili hatun, finn clarke'ı düşerken tutmak konusunda tereddüt etmedi diye çok içerlemiş, ayrıldı kendisiylen. ayrılık bunalımıyla kendni feda etmek de istedi herhalde. bombayı aldığı gibi köprüye geldi. yakın mesafeden patlatacaktı ki finn kurtardı. tabi finn bu kızı kurtarınca bu sefer clarke dönüşte garip garip baktı. anasından emdiği sütü burnundan getirecekler bu oğlanın. iki güzel kız arasında parçayacak hehe. neyse aşk hikayesine de kaptırdığımıza göre iyi yapıyorlar demektir.

.köprüden sonra bizim tipler iyileşti, morhpy konusunda kalsın diye karar verecek gibiler. zencinin ölümünden dolayı şüphelenmeyecekler mi? onu göreceğiz. dünyada işler çok karışacak da uzayda ne oldu?

.uzay hikayesini yine unuttular, kara kutu falan da bulunmadı. annesinin içinde olduğu uzay gemisi düştü diye görüldü. kurtulan yok. hepsi kül olmuş ama o karı kolay kolay ölmez. yapmıştır bir numara. ark'ta da elektrik falan gitmişti en son. büyük kesimini öldürürsün yapma demişlerdi sarışına dinletememişlerdi. yukarda ne kadar insan öldü? ne oldu hepsini ne ara gösterecekler bakalım. zaten 700'den fazlası yaşasa da yaşamasa da fark etmez. büyük kısmı ölebilir.

--- spoiler ---