13 Kasım 2014

the 100 s01e07:

Contents Under Pressure

--- spoiler ---

.bölümler bir iyi bir kötü gidiyor. bu bölüm iyidi. en azından büyük bir hata yapmadılar. olması gerektiği gibi gelişti olaylar. üstelik hikayeyi iki koldan götürmeliler, geçmiş meselelerine dönünce istasyondaki meseleye girmiyorlar. o pek olmuyor, dünya üzerindeki hayatta kalış muhabbeti bir yere kadar manalı. uzay istasyonu olmadan olmaz.

.geçen bölüm akla gelen meseleyi gündeme getirdi başkan bey, 2bin küsür kişi varmış ama sadece 7yüz kişiyi aşağı indirebilecek gemileri varmış. o bile çok aslında, o kadar istasyonu iyi toparlamışlar. çoğalmayı verseydiniz bu kadar dert olmazdı. matematiği çok basit aslında, ölen kadar çoğalacaksın arkadaş, hadi bir miktar fazlalık olabilir ama üç katına çıkmak nedir? yavaş yahu derler adama.

.artık uzay istasyonunda sezonun kalanında bu mesele ile uğraşacağız. insanlar arası mücadele, kim dünyaya dönecek? kim kalacak falan filan şeklinde olaylar da olaylar. battlestar galactica'dan iki sevgili oyuncumuz var. baştan iletişim subayımızı görüyorduk da şimdi konseye yeni seçilen eski başkan sarışın hatun da diziden tanıdık. olayları yatıştırdı gibi yaptı ama biraz danışıklı dövüş idi. sınırlı sayıda insan döneceğini duyunca millet iyice dellenecek çünkü işçileri doldurup götürmeyecekler herhalde. çözüm önerim dünyaya dönüp hemen uzay çağına geçmeleri ve uzay mekiği fırlatmaları olacaktır.

.neyse dünyada olaylar gergin idi, finn için nefesimizi tuttuk. gerilimi dozunda vermişler ama bıçağı çekerken takla atmak nedir arkadaş. 3 milim oynamaması gerekiyor dedi takla atarken sabit çıkardı clarke hanım. pek hamarat maşallah ya biraz abartı idi. annesi ile bozuştu, finn'e sen gidersen ben neylerim diye gözyaşı döktü.

.sevgili güvenlik uzmanımız da gözyaşı döktü bir miktar, ölenler için üzülmüş. zaten dünyadan haberi tam kendilerinden emin doktoru sepetlerden veriyorlardı. koltuğun boşalması biraz saçma oldu bu açıdan. kadın olmasa hiç bir şeyin farkında olamayacaklardı. başkan yapmaları gerekirken konseyden attılar.

.yerli abimiz ingilizce biliyor ama octivia'ya fena aşık. octavia da ona boş değil. bakalım adam çiftleşmeye ayırmış resmen aralarından. hatun güzel de yerlimizin kafası da güzel gibi. o kadar işkenceye sesini çıkarmadı ama sevdiceğinin başına bir şey gelsin istemedi. abisine sormalıydı önce tabi. bir de diğer yerlilerden farklı çıkacak, bu bunlara yardım edecek diyorum ya bakalım bellisi olmaz.

.hayatta kalması için işkence edilebilir mi? sevgili yüksek ahlaklı tiplerimiz ikilemde kaldı, elektrik bile verdiler adama ama panzehiri söylemedi. sağlam bir tip kendisi. kalıcı olur gibi geliyor bana.

.aşk üçgenimiz hala can sıkıcı, özgeci davranan clarke aradan çekilir gibi yaptı ya oğlan clarke diyecek tabi, orası pek belli. aşk hikayesi olmayan bir hikaye istiyoruz anasını satayım yahu.

--- spoiler ---