10 Kasım 2014

the 100 s01e04:

Murphy's Law

--- spoiler ---

.şimdiden sinirimi bozmaya başladılar. sevişme fasılları da saçma şimdi sevgilisi meselesi de yapacaklar o daha saçma. bizim clarke ile işi pişirdi ama sevgilisi kapsülle dünyaya geliyormuş. üstelik annesini cezalandırmak için bileziği çıkardı. yukarda da işler karıştı. şimdi dakikaların önemli olduğu zamanlarda oturup iki saat veda etmeler falan en uyuz olduğum işlerdendir.

.baştan nasıl aklına gelmiyor uzay giysisi? basınç düzenleyicinin sağlam olup olmadığını test edemiyor mu? morfin ile anlaşma yapınca başına bir şey geleceğini kestiremiyor mu? karıyı bir türlü infaz edemediler gitti. bakalım bu sefer ne olacak?

.diğer tarafta veletlerimizin linç etme muhabbeti saçmalığı vardı. zenciyi öldürenin continuum salağı olduğunu düşündü clarke, üstüne gidince zaten sevilmeyen bir tip olduğundan tuttular asmaya kalktılar. durum murun derken salak velet kız itiraf etti, bu sefer de onun hayatı için kaçtılar.

.kaç babam kaç, saklan babam saklan derken kız yanlarından kaçtı, teslim olmak istiyormuş. derken uçurum kıyısına geldiler ve kendini attı. eh biraz fena değil kendini atması ama bu kafada biri gidip insan öldürür mü? orası biraz saçma.

.daha sonra bellamy bunu zorlayan elemanın ağzını burnunu kıracak iken clarke hükmü verdi. sürgün cezasını uygun buldu sarışın. kural gerekir dediler, kim koyacak kuralları? ikisi birlikte yönetecek artık. öyle görünüyor ama devamlı bir tartışma bir şeyler olacağı da bariz.

.sonuçta olan bitenler bunlar, devamlı bir gençlik patlaması sevişmesi öpüşmesi olayı var. insanların kaderi bunların elinde ama bunlar keyiflerinde. mors meselesine yeni gelebildiler. bu kadar zormuş demek, üstüne de hiç bir şey yapamadan bütün bilezikleri yaktı. o mal uzak doğuluyu da beceriksizliğinden ötürü uzaklaştırmaları gerekiyor. tabi iletişim sağlayamayacaklar hiç bir türlü, kapsül gelse de olmayacak bu iş. ahanda buraya yazıyorum. belki sezon sonu, belki hiç. tabi o vakte yukarda insan kalır mı onu da kestirmek güç.

.ha bu arada uzaklaştırılan elemanla daha sonra kesin tekrar karşılaşırız. kötülerin safına katılır da bir haller olur falan filan.

--- spoiler ---