9 Kasım 2014

the 100 s01e03:

Earth Kills

--- spoiler ---

.ortalama bir düzeye geliyorlar gibi de yine bir iki sinir bozucu iş oldu. jasper elemanının ağrılı bağırışlarından şikayetçi oluyor herkes ama kimse kapıyı kapatmıyor. ağzına bir şey tıkamıyor? hani öldürmeyi düşününceye kadar bir şeyler deneyin değil mi? hop öldüreceğim diye atlamalar, kaçmalar falan. abartı saçma.

.bir tane küçük kız buldular, başkanın oğlunu biçti. hem sert elemanın tavsiyeleri hem de clarke'in yöntemini birleştirdi. süper kafa gerçekten. bunu yapabilmesi zaten imkansız, hadi süpriz unsurunu kullandı, zenci ve bizler beklemiyorduk darbeyi ama ne bileyim parmak kesmek ne demek? kolay mı parmak uçurmak?

.zenci de süper insanmış, annesi babasına ihanet etmiş. bunu öğrenmemesi için suçu üzerine almış. clarke bunu ancak ölmeden fark edebildi. hele kızın peşinden buralara kadar gelmesi, sevmesi falan diyince, yiğit çocukmuş da nerdeyse her suçlunun ailesinden birini öldüren baba ile buralara gelmesi büyük hataydı zaten. allah rahmet eylesin artık. clarke da diğer eğlenceli çocukla takılır. aşk üçgeni hoş olmuyordu zaten.

.atom dedikleri elemanı sert eleman ölüme terk etti aslında, hani sise dalabilir miydi? belki bir kısmını kaldırabilir ve kurtarırdı ama götü yemedi ve ölüme bıraktı. zaten kardeşini öptü diye ağaca asmıştı, tam oldu. clarke da geldi, kurtarılamayacak diye öldürdü. kendisi bunu yapamayacaktı nerdeyse, bir garip baktı. clarke da çok fenaymış.

.dünyalılardan bir şeyler öğreniyorlar, bitkilerden antibiyotik falan derken jasper uyandı herkesler sevindi. içkiler içildi öyle bir sonuca bağladılar. tabi dünyadaki asidik sis meselesi de neymiş? nasıl yaşanabilir bir gezegen olacak böyle? bunları da sorgulamalarını bekleriz. ölen uzay istasyonundan iyidir ama şartlar normalden çok uzakta görünüyor.

.yerliler ile karşılaşma bekliyoruz ama bulaşmıyorlar, mecburen gidecekler dağa ve olaylar çıkacak herhalde. hala iletişim metodu bulamadılar. mors alfabesi diye böğrümü açıp yırtınasım geldi. uzay istasyonunda güncel işleri göremedik, 10 günde bir kapsül yapmaya çalışıyorlardı orada kaldı mesele. iletişim yok diye aşağı kapsül yollayacak süper zekalar.

.esas karakterin öldülmesi şaşırtıcıydı her türlü, bu yüzden iyi oldu. 100 veletten kaçı kaldı kim bilir. çatır çatır ölüyorlar efendim.

--- spoiler ---