29 Kasım 2014

sleepy hollow s02e07:

Deliverance

--- spoiler ---

.böyle hafif rahatsız edici havada geçiyor bu sezon. aslında önceki sezon da öyleydi. finali güzeldi ama ne bileyim şimdi katrina doğurdu doğuracak, karnı parçalandı parçalanacak, telsizle haber ediyor. bilmem nerden pat diye geliyorlar ama bir tableti kırıp içindeki prizmayı güneşe tutması on dakika alıyor nerdeyse, hadi beş diyelim.

.üstelik moloch'u çağıracak tablet içinde engelleyecek bir şey olduğunu henry nasıl bilemedi? her şeyi yapmış bu benjamin abi de diğerleri farkında değil miymiş? oralar falan hiç olmadı. tabletin şifresinin 666 olması da komik denebilir. kendileri de gönderme yaptı ama eh işte.

.oy kullanma göndermesi ile başladılar zaten, sonra giyim kuşama geçtiler. katrina'yı hastaneden çıkartırken buldukları kıyafet bir acayipti. pantolon ile üstündeki (neyse adı) bir acayip duruyordu. beğenmedin mi diyor ikabata hehe.

.hikayenin en garibi manyak oğulun yaptığı büyü ile anasını hamile bırakma meselesi idi aslında, ona hiç girmediler. hiç hoş olmadı tabi ama örümcek şeklinde ağızdan girip hamile bırakmak da hoş değil tabi.

.moloch'a hamile olduğunu öğrenmek fena değildi. tahmin edilebilir bir şeydi tabi ama henry'nin içinde kalmış olabilecek minik iyilik olaylarına kafayı yorup bir miktar muhabbet ettikten sonra eline dokundu ve kaçan çocuk gördü, sonunda buna da değindiler ve bu meselenin peşini bırakmayacaklar gibi, adam daha ne yapsın kötü olmak için? anasının ölümü ile sonlacak bir hamilelik yaptı. bundan kötüsü olamaz herhalde?

.günü kurtaran aurora ışıkları oldu, bir bağlantısını kuramadık tabi. hemen benjamin abi bir tane yapıvermiş prizma şeklinde sanki ışıktan çıkan bir şeymiş gibi kandırıyorlar bizi. ulan dünyanın manyetik alanında yanan güneş parçacıkları onlar, prizma ile olacak iş mi?

.böyle arada nameler, işler olurken tebessümler, katrina'nın kalbi durur iken abby'nin zorla üzülmesi falan hafif rahatsız ediyor artık hepsi ama çok da şikayetçi olmayalım. fantastik dizi yok doğru düzgün.

--- spoiler ---