26 Kasım 2014

sleepy hollow s02e06:

And the Abyss Gazes Back

--- spoiler ---

.biraz toparladılar ama ne bileyim eh işte diyor insan yine. wendigo muhabbetini daha önce yapmışlar mıydı? ya da bir başka supernatural canavarını yapmışlardı sanırım. benzer isimler olunca insan garipsiyor. bundaki olay tamamen farklı ama canavarı benzerdi.

.hikayenin başındaki sevgili şerifimizin oğlundan devam ettik. abby ile kardeş gibi büyümüşler. vakti zamanında abby aileye dahil olunca oğulun pabucu dama atılmış. öyle arızalı bir tip olmuş çıkmış. abby'den de pek haz etmiyor ama sorunları varmış bir sürü.

.şu flütlü kemik tozu yapmalı bölümden buraya gelmiş olduk. onunla henry şerifin oğluna şantaj yapmış. kemik tozundan wendigo laneti yapmış, laneti kaldırmak için de şerifin gizli bir kutusunu getirmesini istemiş. artık kaç bölümlük plan yapıyorsa henry abimiz, aldığı kutudaki çılgın zehirle anasına bir şeyler yaptı.

.anasının ağzından girecek bir örümcek büyüleme fikri de pek hoş değil. allah muhafaza bir de hamile falan bırakırsa yandık o zaman. çok acayip işler yapacaklar demektir. bir de henry içindeki iyilik meselesine gelecekler kesin. kaçıncı vurgu bu bilemedim.

.biraz zor tekrar iyilerden olması, öyle bir şeye meyletmezler bile diyorum. tabi bu kadar kötü olmasını çok temellendiremediler ama yapacak bir şey yok ilk sezonun şaşırtmacası idi o, şaşırttılar ve öyle kabul ettik.

.wendigo için şamanlardan bir büyü edindiler, kafatasından kana özel sözlere falan derken sarışın eleman yine yardım etti bunlara. çaktırmadan grubun üyesi oluyor çıkıyor kendisi ya çakmadık hala, para muhabbeti yapıyor diğer taraftan abby'i süzüyor. kardeşiyle zaten takılmıştı. bir de aşk üçgeni çakacaklarsa vay halimize.

.kalıcı şekilde yaratık olacak iken abby'nin de güvenmesi ile eleman kurtulmuş oldu. kısmi bir mutlu son diyebiliriz çünkü henry zaten istediğini aldı, planlarına devam ediyor. aynı zamanda sevgili kaptanımızın akıl hastanesindeki durumu da iyiye gitmiyor.

.çocuğunu sakat bırakan elemanla muhabbet etti, onu öldürürse ruhunu kurtarırsın dedi henry ama inanmayız tabi buna. elemanın ters cevapları çok fenaydı. ölmeyi hakkaten hak etti bence. bir de alkollü araba ile kızı sakat bırakmış ama hangi gerekçeyle akıl hastanesine alınmış onu merak ettim. böyle bir ihtimal bile olamaz gibi ama neyse çok da şey etmeyelim.

--- spoiler ---