13 Kasım 2014

sleepy hollow s02e05:

The Weeping Lady

--- spoiler ---

.kıyamet olaylarını bıraktılar hayalet avcılığına başladılar. supernatural tarzına geçtik nerdeyse, farkı ikabat'lı tarihli falan olması gibi bir şey oldu. ağlayan kadını ikabat ağlatmış. küçükken beşik kertmesiymiş, sonra nişanı atmışlar karşılıklı ama kız gelip tekrar birleşmek istemiş. katrina da o aralar ortaya çıkınca kız ortada kalmış.

.sonra katrina ile bir gece görüşme ayarlamış ama anlattığına göre kazara düşmüş ve ölmüş. ruhu da dadanıcı ruhlardan olmuş. sonunda hallettiler ama ikabat'ın güveni sarsıldı, evlilik üzerine ağır laflar etti. pek iyi olmadı yani.

.moloch da henry'i pek bir azarladı. cadımızın bedeni önemliymiş. bilmem ne bedenlerindenmiş ve kendi taraflarına çekmeleri gerekiyormuş. ikabat ile aşk tazelemezler ise dünyanın sonu yakındır mesajını aldık buradan.

.canlandırma olayı ve masum kadıncağız da boş yere ölmüş oldu. ikabat'a yazılan yazılana tabi, çok asil ve nazik bir beyefendi kendisi. smiley göndermesi yaptılar bu bölüm gülümsetti de şimdi arkadaşı ölmüş hala espirili dolanıyor gibi oldu bir parça orası pek olmadı.

.sarışın elemanı hikayeye dahil edecekler de bir türlü edemediler. para derdinde bir tip, silah falan temin etmeye geldiler. sadece çalıştığını görmek için bir silah veriyorum falan dedi de olaylara dahil olmayacak gibi, zorluyorlar durumu. abbie'nin kardeşiyle de takılıyorlarmış. kimin eli kimin cebinde belli değil arkadaş.

.katrina abraham'a pek içten teşekkür etti. işlerin rengi değişiyor gibi. akıl hastanesindeki abimizi görmedik. genel kıyamet planı sadece katrina üzerinden yürümüş oldu da pek yürüdü denemez, tekil bölümler. hayaletler ve canavarlardan gideceksek işimiz var.

.su görüntüleri pek güzeldi, ortamın suyla kaplanması falan güzel düşünmüşler, güzel de çekmişler ama konu olarak pek ehemmiyetli olmayınca öyle kaldı hepsi.

--- spoiler ---