5 Kasım 2014

forever s01e07:

New York Kids

--- spoiler ---

.yine yan konudaydık. geçen yaz ne yaptığını biliyorum filminin polisiye versiyonunu çekmiş abiler sanki. zengin tipler elemanın tekine çarpıyor, eleman ölüyor ve gömüyorlar. olayı bilen benzin istasyonunda çalışan tip de şantaj yapıyor. dokuz yıl mı ne geçiyor içlerinden biri itiraf etmek istiyor ve öldürülüyor. gizemimiz bu kadardı.

.bölümün başından sonuna birlikte kaza yaptıkları arkadaşlarından biri öldürdü sanıyoruz ama değilmiş. ters köşe yaptılar yine fena olmadı ama altyazılar biraz problemli, detaylar kaçıyor. dizi tam detay dizisi olduğundan pek hoş olmuyor. hiç çevrilmemesinden iyidir ama ne bileyim biraz daha dikkat etse keşke çevirmen kardeş.

.sırlar meselesinde abe'in sırlarını öğrendik. henry kendi sırrını söyledi mi ona? o gece ifşa olmamak adına adama yardım etmediğini söylemiş midir? bunu söylemediler ama böyle bir şey yapmış. sevdiceği ile birlikte abe'i büyütmüşler. ben bunu terk etti sanıyordum. bir ara sanki böyle bir şey ima ettilerdi ama belki sadece ölmüştür.

.bir de kaçıncı seferdir dikkati ediyorum öldüğü zaman kıyafetler yok oluyor, geride kalıntı kalmıyor üstüne çıplak doğuyor. nereye gidiyor bu kıyafetler arkadaş? böyle bir şeyi nasıl cevapsız bırakırlar. daha önce köprüde araba çarpınca da söylediydim sanki, üstelik kan lekesi şu bu mutlaka bir şeyler kalıyor olması gerekir. bunca sene bu kadar öldükten sonra nasıl yakalanmamış diye insan merak ediyor.

.yan roldeki yardımcı adli tıpçımız da arada komik oluyor gibi, görevi o gibi ama bu bölüm abimizin gözden kaçırdığı bir kılı da buldu. elli tane şey bulunduğundan hangisi neyin bulunmasına sebep oldu insan kestirmekte zorlanıyor. muhtemelen bu kıl ölen zengin arkadaşa aitti ama başka türlü bulaşmış idi.

.soruşturmalara ve olayların içine bu kadar dahil olma meselesinde de hiç bir açıklama yapmıyorlar. bildiğin dedektif ortağı gibi takılıyor abimiz, hani aksiyonun içinde olmak iyi güzel de insan sormadan edemiyor. normal mi bu lan diye?

.neyse esas suçluyu bulunca banka hesaplarını inceleyelim dediler, hop silah çıktı. henry kolundan vuruldu. derken sevgili dedektif hatunumuz jo'da peşinden gitti. geçen bölümdeki ölüm üzerine tekliyor musun muhabbetini bin kere yapmışlardı. tam da buna uygun bir olay oldu. karşı karşıya geldiler, tetiği çekemedi. henry geldi araya girdi. beni vur dedi hehe, çok romantik bir abimiz. beleşe kurşun yiyebilir nasıl olsa. derken jo kendine geldi ve elemanı vurup kelepçeyi taktı.

--- spoiler ---