10 Kasım 2014

Ancient Aliens s06e17:

The God Particle

--- spoiler ---

.bu muhteşem bölümde bilim ve dini uzlaştırdılar. yetmedi antik uzaylılar ile bilimi uzlaştırdılar yine. tarihte o kadar çok şey söylenmişti, bilimin bulduğu herhangi bir naneye tarihsel benzerlik kurarız diye düşünüyorum artık. 3bin yıllık bir hint metninde büyük patlamaya işaret edildiğini söylüyorlar. yetmiyor tevratın yaratılışındaki ışık olsun meselesini buna yoruyorlar. lan noluyor?

.her şeyi birleştirip bir bilgiye çıkıyor abiler ki o da tabi ki uzaylı kardeşler bir ara uğrayıp bize bu bilgileri vermişler. sonra demokritos abimize geçiyorlar. kendisine haller gelirmiş, sinyal alırmış, rüyalara dalarmış. bolca seyahat etmiş. mısırlı, doğulu şuralı buralı bir sürü tipten ders almış. sonuç olarak uzaylı  bilgisine edinmiş. bu yüzden de atomu bilmiş, paralel evrenlerden bahsetmiş falan filan.

.her zaman abartıyorlar da büyük hadron çarpıştırıcısı üzerine abartmaları insanı üzüyor. neymiş maya takviminde yeni çağ demişler o da hadron çarpıştırıcısı ile bulunan higgs bozonu ve bununla ilerde bulunacaklara dalalet imiş, hatta gücünü artırdıklarında dünyaları yemiyor evrenleri yok edeceklermiş. iyi ki bir büyük hadron çarpıştırıcısı yapmışlar hepsini ona bağladılar.

.insanlar maya takviminden bahetmeye utanırlar, 2012'ye kadar büyük bir şeyler olacak dediler. şimdi neymiş efendim yeni büyük bir şey için döneme girmişmişiz. oldu canım diyorum teker teker.

.hindu tanrıçalarından birini hadron çarpıştırıcısının önüne koymuşlar. dans eden heykel, yok etme ve yeniden yapma tanrıçasıymış. ateşli çember meselesini normalde uzaylı araca bağlalar abiler bu sefer hadron çarpıştırıcısının resmi ile birleştiriyorlar. yok artık dedim o sırada, bir de katolik işaretlerinden birini de buna benzetiyorlar. patlayan ışık simgesi ile hadron çarpıştırıcısının yuvarlak resimlerinden bir tanesi. yahu nasıl saçmalamadır bu, zekamızla alay ediyorlar resmen.

.higgs bozonu ya da tanrı parçacığı meselesinde beklenen açıklamalar tam gelmediydi, izini bulduklarını söylemişlerdi. zaten suyunun suyu muhabbetindeler daha ve daha büyük deney için tekrar bakıma alınmış idi. 2015'de tekrar çalıştıracaklar dedi bunlarda. şimdi ortada nerdeyse hiç bir şey olmadığı halde abiler neler neler dediler. bir şey bulsalar ortalık yıkılacak herhalde. yerçekimsizlikten ışıktan hızlı gitmeye bir sürü uzaylı teknolojisini higgs bozonuna bağladışar. bir tane ağaçtan bahsetmiş hindunun teki ondaki sıvının higgs bozonu olduğunu falan söylüyorlar yahu.

.nerden geldik, nereye gidiyoruz? evrende  yalnız mıyız? hadron çarpıştırıcısı ile bu değilde sadece maddeye kütleyi veren ne araştırılıyor aslında. tabi buna bir sürü anlam yükleyebiliriz de bu antik uzaylı kuramcıları resmen kendini kaybetmiş. yeni bir şey ortaya çıkarsa hunileri takıp öyle geçecekler ekran karşısına ona eminim artık.

--- spoiler ---