12 Ekim 2014

Wolverine and the X-Men e24:

Foresight: Part 1

--- spoiler ---

.frost'un olayı farklıymış. pek tarihi imiş, pek kökenli imiş. phoenix meselesi imiş. antik çağlardan beri jean'in içindeki güçle doğan tipler oluyormuş ve dünyayı yok ediyormuş. iklim değişikliğinden depreme bir sürü afeti saydı. büyüdükçe içindeki de büyüyüp bu hale geliyormuş. planı içindekini ayırmak imiş ama önce serbest bırakmaları gerekiyormuş. şimdi buradan bir aksilik çıkacağı belli. üstelik bu planı niye wolverine açıklamadı? dünyayı kurtarmak istemez miydi o da? scott karşı çıkardı falan filan ama böyle gizli kapaklı işler pek saçma oldu sanki.

.üstelik jean yeni dahil oldu derken yine kayboldu. onu ararlar derken de sentinel'ler havalandı. magneto durumdan istifade savaş çıkarmak istiyor. geleceği gördüğü halde bunu istemesi mallık, kızı da uyardı ama her iki taraf da benim kontrolümde diyor abimiz. sadece senatörü kaçırarak neyin kontrolü oluyor? üstelik mesele insanları kontrol etmek değil master mold'u kontrol etmek olduğunu nasıl anlamamış?

.gelecekte de işler karışık profesör yakalandı. onu satan kızcağız pişman oldu güya ama abimizin beyni ve yeniden yaptıkları celebro'yu kullanarak kalan mutantları da bulup paketleyecekler. bir sürü mutant çıktı, nasıl saklanmışlar o kadar orası da biraz soru işareti tabi.

--- spoiler ---