16 Ekim 2014

warehouse 13 s05e06:

Endless

--- spoiler ---

.sonunda final bölümünü izledim. bitirmece bölümü yapmışlar. önceki bölümle bağlantısı var mıydı? bir ara depo ışınlanıyordu da kurtarmışlardı falan ama neden taşınacak ne oluyor falan hiç takip edemedim. kusura bakmasın ekibimiz. nasıl olsa bitiyor diye biraz öylesine izledim.

.zaten kendileri de pek üstünde durmamıştır. son bölüm bari pete ile myka'ı birleştirelim demişler, depoyu ve birbirimizi seviyoruz mesajı verelim demişler. öyle ortaya karışık, eskilerden kesitlerle bir şeyler yapmışlar.

.dönüm noktalarının bir çoğunu ben hatırlamıyordum. eğer eskiden gördüğümüz kesitler ise çok şaşırırım. eğer bizim görmediğimiz bölümler ise daha iyi olmuş diyelim. dizi haricinde de çalışıyoruz manasına gelmiş olabilir ama belki sadece ben unuttum bilmiyorum.

.özellikle artie'nin kalbine girdikleri kesit çok acayip bir anı gibiydi. eskiden izleyip de pek bir etkilendiğim filmi çağrıştırıyordu. ona göndermeli yapmışlardır elbette ama ne bileyim bu eski bölüm müydü? değil miydi? nasıl bu kadar unutmuş olabilirim? onu bilemedim. eski bölüm değilse de bizim görmediğimiz anıları olması da garip tabi.

.pete deponun taşınmasına bozuldu, yalandan düzeltmeye falan çalıştı ama myka aklını başından alınca o da geldi taştan masaya dokundu ve her dakikası dönüm noktasıydı. hepinizi çok seviyorum lafları eşliğinde olayı bitirdiler.

.artie'nin oğlu varmış bu arada onu da yeni gördük, şaşırdık. ha bunu da gösterdiler mi diye düşünemeyeceğim çünkü kesin yoktu böyle bir şey. claudia bile şaşırdığına göre saklıyordu abimiz. demek ki öyle görülmeyen geçmiş kesitli bölüm yapalım demişler.

.sonunda gelecekteki depoda claudia'nın deponun bakıcısı olduğu bir ana geldik ve endless wonder diyerek bitirdiler. ne bileyim çok gönülden bağım yoktu. olunca izliyorduk, arada gülüyorduk. fena saçmaladıkları da oluyordu. şu final bölümünde bile step dansı neydi arkadaş? uzattılar da uzattılar, komik gibi gibiydi ama fena saçma gibi gibiydi de, kendi kafalarında olmaları güzel de işte ince çizgide geldiler gittiler ve sezonu tamamlayamayıp yarım bırakarak gittiler.

--- spoiler ---