28 Ekim 2014

the walking dead s05e03:

Four Walls and a Roof

--- spoiler ---

.iyi bölümleri arasına girecek bir bölümle geldiler, güzel sezon başlangıcı ve devamı oldu. ilk üç bölüm olarak tebrik ediyoruz kendilerini. önceki sezonlarda temponun canını okusalar da artık pek bir ustalaşmış gibiler, sonunda daryl de geldi ve kim lan o şeklind bıraktılar bizleri. bakalım kurtarmışlar mı sarışını? carol nerde? göreceğiz haftaya.

.tanrının evi vurgusu iyidi, rick'in mermileri saklamak için sizi vurmadık demesi de pek tatlıydı. adam hala yalvarıyor, ulan bu grubun peşine düşülür mü? içlerinden bir tanesi geldi canınızı okudu hala neyin derdindeydiniz? gidin başka yerde yiyecek insan bulun. bu yamyamlar meselesini peşlerine takıp uzatmaları kötü olurdu. üçüncü bölüme paketlemiş olmalarını pek beğendim. doğru tercih oldu. hani baştan beri halletmeleri gereken bir meseleydi ama işte o zaman denk gelmediydi, çocuğuna koştuydu falan filan denilebilir ama eğer ki uzasa ve içlerinden insanları yemeye başlasalardı. isyan ederdim.

.adamlar zombilere direndi bunca sezon iki götü boklu yamyama mı pabuç bırakacak idi? hele ki bu adamların arazide tecrübeleri yok. kendilerini de çok zeki sanıyorlar. planı tam söylemedikleri için zaten bir numara yapacaklarını anlamıştım. üstelik bob'u niye bıraktığını insanlar düşünmez mi be arkadaş? zombi olsa ne olur olmasa ne olur? öldrür giderdin, belli ki yerlerini söylesin diye bırakmışsın ve gelmelerini kiliseyi savunmasız bırakmalarını istiyorsun.

.öyle paldır küldür gittikleri vakit. kamera da sabit açıda kalıp yamyamların ortaya çıkmalarından sonra insan biraz şüpheleniyor ama olayı yavaştan almaları ve kapıya kadar bekletmeleri şimdi gelecekler hissi yaratıyordu. rick kafalara sıktı, sonra kapıları gösterdiği parmağına sıktı. yerlerde yalvarır pozisyona döndü yamyam artist. sonra da yer misin yemez misin?

.bunlar insaları doğrarken, yamyam insanları demek lazım tam insan sayılmazlar, diğerleri biraz zor baktı. biraz aralarında ihtilaf gibi oldu denebilir. insan kesenler ya da kesemeyenler şeklinde. belki ilerde bunun üzerine gidebilirler ama rick abimizin kafa sağlam durumda tekrar eski durumlara dönmez herhalde. bakalım artık göreceğiz.

.asker abimiz anında yola koyulma taraftarı idi, glenn ve maggie'yi yanında götürme karşılığında planlarına destek oldu. haritaya da bir özür iliştirmiş, özünde iyi çocuk da biraz sert bir mizaç tabi. şimdi hikaye ikiye bölünecek gibi, glenn ve maggie'yi unuturlarsa ayıp ederler. sırf hikaye ikiye bölüneceği için bu ayrılık fikrini benimsedim ve beğendim. eğer böyle devam etmezse ağır konuşurum.

.çekiçli abimiz elemanı hallettim demişti, ben ona da çok takıldım. halletmemiş, en son çıkıp gelenler içinde ağız burun dağılmış olan tipti. öldürmemiş olması üzücü geldi bana, hala kendini toparlayamadı bu eleman. kızlardan sonra mı böyle olduydu neydi? unuttum gitti ya kalıbının adamı olsun artık.

.sevgili bob'a da bir iki kelam edelim, adam öldü. pek sevmezdim kendini de son zamanlarda iyi yaptılar elemanı. bilge bilge konuşmalar, rick'e öğütlemeler. gülümsemeler, pozitif olmalar falan. ısırıldığını tahmin ettiydim hafiften ama bacağını yedikten sonra bunu kahkaha ile açıklaması iyidi. tabi eti pişirince zombilik de gidiyor mu? ateşten bile etkilenmiyor bu zombi kardeşler, virüs ateşten nasıl etkilenir diye sormak istiyorum.

--- spoiler ---