25 Ekim 2014

the vampire diaries s06e04:

Black Hole Sun

--- spoiler ---

.konuyu derinleştiriyorlar. bu diziden beklemediğim şekilde de iyi yapıyorlar. damon ve bonnie seri katil bir cadının cehennemine düşmüşler. tabi kim onu oraya yollamış ve bizim elemanlar niye bunun yanına gelmiş henüz açıklanmadı ama güzel bir bütünlük içeriyor. eleman cadı ailesini öldürmüş. üstelik cadılık gücü yokmuş ama diğerlerinin gücünü alabiliyormuş ki bu da bir geliştirme diyebiliriz.

.damon da aynı gün hamile bir kadını öldürmüş. şimdi o kadını çocuğu da jeremy ile takılıyor. vampirler konusunda sıkıntı çekiyor, kasabaya dalmadan ısırıldı yavrum yazık. sonra hafızası geldi de peşinden koştular falan filan.

.bonnie tamamen masum tabi bu olaylar içersinde, elemanı gerçek dünyaya salmayı kabul etmiyor ama en son tehdit etti, öldürüp kendim çıkarım dedi. blöf müdür? yoksa başka bir numara mı yapacaklar göreceğiz.

.the power of love şarkısını duyduk, misfits'den sonra insanı yine etkiliyor. bir hatun söylüor değişik bir versiyon olmuş. stefan'ın kardeş sevgisi ve elena'nın damon'u unutma meseleleri üzerine çaldılar. kendine günlük yazmış, unuttun ne güzel devam et diye. pek dokunaklı yazmışlar ama henüz değişen bir şey yok.

.tripp denen sevgili eureka şerifimiz de kasabadan içeri girince eski hafızayı geri kazanmış. vampir olayından haberdar olmuş vampir avcısı haline gelmiş. bir süredir avlanıyor herhalde. şimdi enzo'dan diğer vampir isimlerini istiyor. matt konuların ortasında kaldı. güvendiği insanlara gösteriyormuş da matt'a biraz çabuk güvendi sanki.

.stefan yeniden başlama muhabbeti yaptı iki saat ama pek de başaramadığını gördük. yeni kız arkadaşı belki kilit roldü, enzo öldürmek yerine vampir yapmış kızı. şimdi iyi mi oldu kötümü? beslenecek mi yoksa beslenmeyecek mi? bunları mı göreceğiz yoksa gidip enzo'yu mu kurtaracak ne yapacak? öyle de garip bir hale getirdiler.

.stefan'ın evlilik teklifi meselesi, hayatta her şeyleri olabilme muhabbetine biraz kıl oldum aslında diğer tarafta damon hamile kadını öldürdüğü için kreple kendini cezalandırıyormuş bu da vicdanı olduğu ve hala onun için bir umut olduğunu gösteriyormuş. bu da çok abartı geldi. yok artık daha neler?

--- spoiler ---