30 Ekim 2014

The Originals s02e04:

Live and Let Die

--- spoiler ---

.olayları fena karıştırdılar. aile meselesi de esas konumuz şeklinde devam edecek gibi. tabi kurt adam kullanımını hala tam çözebilmiş değilmiş. bu sefer kurt çocuklara adam öldürerek ordu yapmaya çalıştılar. bu durum da tarafları bir araya getirdi. tek kötü olacak ve şehirde yıllardır savaşan taraflar birleşecek. eh yani olmayacak iş değil tabi ama bu meseleleri sadece diğer tipleri kullanmak için yapıyor gibiler.

.çünkü baba meselemiz, babanın kendisi. zenci vuducumuzun silahı yine ortaya çıktı ama mikael'i tutabilmesi saçma olurdu. neyse ki sonunda kendine geldi ve bıçağı içinden çıkardı. tabi diğer taraftan bu sesleri klaus duymuyor mu? ya da insan kontrol etmez mi? hadi kontrol etmedin diyelim bir el kol bağlamadır, şudur budur önlemi almaz mı?

.akmeşe kazığımız mikael'i de öldürüyordu hatırladığım kadarıyla şimdilik üstünlük klaus'ta gibi ama diğerinde de klaus'u yerle yeksan eden silahtan var. bir dövüş daha izletecekler, izletsinler de tabi şikayetimiz yok.

.asıl olay elijah'ın yakalanmasıydı. yormak için kurt sürüsü ile dalmışlar. ha şimdi ilk paragrafa cevap gibi olabilir. çocuk meselesi değildi asıl olay elijah'ın yakalanmasıydı derlerse anlayabilirim ama işte o kadar plandır, tarafların birleşmesi geyiğidir hepsi boşa olmuş olur. neyse sarışın uzun saçlı ihanet eder dedim ama etmedi, sonuna kadar elijah ile birlikte dövüştü sonunda anası geldi ve paketleyip götürdü yağız delikanlımızı.

.arındıracak imiş elijah'ı yeni beden falan verme olayına girerler mi bilmiyorum ama eğer ki köken vampirlikten çıkarsa sevgili elijah'ımız üzülürüm. olaylar içersinde adama güç yüklemesi yapsalar da en iyi karakter olsa şehre hükmetse en temizi olur aslında. en sağlam karakter kendisi. hata yapmaz resmen.

.kol meselesi hala garip şekilde ilerliyor. adam taraf mı seçmedi? anasına davina'nın yerini mi söylemedi? bilekliği neden pat diye çıkardı. alıp kendi kontrol edeydi ya? bir sürü şey söylenebilir. belli belirsiz ilerletiyorlar bunu.

.davina da saklanma büyüsü falan saçmalıklarına girdi. bileklik yerine daha iyi bir şekilde koruyabilirdi durumu. klaus intikamından zaten vazgeçmeli ve kesinlikle kot giymemeli. devamlı etekle gezdiriyorlardı kızcağızı, bacaklarımız pek bir tombulmuş.

.mikail ve davina eğitim meselesi de biraz saçmaydı. ayak üstü eğitim veriyorlar. bileğini incitip tekrar ayağa kalkmasını falan istiyor. eh yani, güzel olan aynı zamanda elijah'ın da vampir kıza eğitim vermesi idi. eğitim olarak elini kalbine sokması da iyimiş. elemanın kalbine dokundu yani hehe. hayley de çok bozdu kendini...

--- spoiler ---