15 Ekim 2014

The Originals s02e02:

Alive and Kicking

--- spoiler ---

.marcel meselesinde bunca zaman hiç elijah'ın ilgisi hususuna girmediydik, şimdi durduk yere marcel velet iken elijah'ın da onunla ilgilendiğini gördük. hatta klaus bunu kıskanarak gitmiş kol'u uyandırmış falan filan bir sürü iş olmuş. adamı ne çok seviyorlarmış, aileden biri falan diyorlar da ilk sezondaki kavga niye o zaman arkadaş diye şimdi sormak isterim ya işler şimdi çok değişti.

.davina kaçtı dediler de diziden uzaklaştırmamışlardır herhalde. bir kere mikael karakterini kontrol etmesini güzel yaptılar, bileklik çıktı ortalık karışacak dedim ama öyle bir şey olmadı. mikael bu durumda davina'yı öldürmeye yeltenmek yerine bilekliğe mi yönelmeliydi? şimdi bilekliğe hiç mi dokunamıyor? yoksa davina'dayken mi dokunamıyor diye sormak lazım. cevap karışık olabilir, sorunu kökten çözmek isterken elijah yine beyaz atlı prens misali daldı ve kurtardı. az daha canından oluyordu. ak meşe kazığı ile vampir avcısı tam olarak durdurulamaz bir tip oldu. davina'nın büyüsü haricinde.

.bu olay iyi oldu da sıkıntı olacak gibi, kol bu bilgiyi paylaşmadığına göre diğer kardeşlerine katılacak diyorum. zaten psikopat anne karakterine karşı ancak böyle bir şansları olabilir. tabi işin kötüsü babaları da öldürmek istiyor. nasıl iğrenç çocuklar ise ebeveynleri ortadan kaldırmak istiyor bir çoğunu.

.klaus savunması bu anlamda iyidi. kendisi yaptı hepsini ama tutup doğaya aykırısınız, yaşayanlara düşmansınız, iğrençsiniz şusunuz busunuz diyor. hem niye annesi olduğunu belli etti pek anlamadım ama gizli kapaklı olmasındansa hangi ebeveynimizi öldürüyoruz berraklığında işlerin ilerlemesi daha iyi olacaktır.

.küçük kurdumuz iyice manyak oldu, artık küçük kırmamız olacak herhalde. kraliçe babında sürüsü ile takılacak gibi. elijah marcel'e yaptığı gibi kendinden uzaklaştıracak herhalde. hepsi klaus'un iyiliği için, hakkını ödeyemez böyle bir abinin. aşk üçgeni yaratmalarındansa böyle bir şey yapmalarını sevdim. hele ki banyo sonrası çıplaklık falan derken elijah büyük teste tabi tutuldu hehe. sanki melez olduktan sonra ilgisini kaybetti gibi gibi diyorum. zaten ruhu da karardı little wolf'un.

.çocukları meselesinde geçenki muhabbetten öğrendiğini düşünmüştüm ama bu sefer zarar verenlere ödeteceğiz babında laflar edildi. zaten öğrense niye yanına gitmesin? en çok anasından saklamaları gerekirdi, demek geçenki muhabbeti yanlış anlamışım.

.vampir yaratma meselesiyle de bitti bölüm, elijah yeni lider mi olacak? vampir ordusu yaratmak biraz zor olur ya hafif hafif başladılar. kurt adam ay yüzüğü falan derken zaten biraz bokunu çıkardılar. çekirdek aileden gitseler yeterli diyorum.

--- spoiler ---