8 Ekim 2014

supernatural s10e01:

Black

--- spoiler ---

.sevgili supernatural başladı, her güne bir bölüm izleyerek tamamladığım için bölümler bitince gözlerim aradıydı bizim oğlanları ama üzerinden sezon arası geçince bunalımlarını çok da özlemediğimi hissettim. adamlar kendi evreni, kendi espirileri, kendi kalıpları derken yine önemli bir yer işgal ediyorlar ama yok yine dean kötü oldu, yok sammy onu kurtaracak falan, doymuşuz bunlara.

.tabi dean'in süper kötü, gerçek kötü, bedeninin ele geçirilmesi değil de ruhunun kötüleşmesi, kalbinin kararması, kabilin silahının yan etkisi ya da o tarzda bir şey derken hafif farklılık katmış oldular. sezon sonunda sammy'nin her türlü dean'i kurtaracak olması ya da ağır yeminler etmesi de aynılık kattı, bundan sonra dean kötü olsa crowley ile gidip cehennemi yönetse falan ahanda dizi çok acayip yerlere gidiyor lan derim.

.mikail ve lucifer olaylarına girmeliler aslında, benim gönlüm oralarda kaldı. iki süper güçlüyü paketlediler tekrar da ortaya çıkmadı. cehennem kralı diye crowley ile takılıyoruz. tamam abimizi süper karakter, laflarının her biri bir harika ama yine de güçlülük bakımından lucifer ile kıyaslanmaz. şimdi dean ile ittifak peşinde, ebedi dost tarzında bir şey olmaya çalışıyor. üzerinde bir kontrolü var mı? uyanışında söylediği sözlerin bir ehemmiyeti var mı? oralar falan çok belli olmadı. önceki bölümlerde kısmı da genel hatları ile geçtiler, şarkımız da farklıydı sanki bu sezon başında.

.genel olarak sezon başları daha aksiyonlu olurdu, daha büyük oynarlardı. şimdi dean'in süper çakıcı kötü halini ve bir iki iblisi öldürmesini izledik, sammy kendi çapında yine eskisi gibi avcı olmuş takılıyor. castiel omzu için özür diledi ya bir haller olmuş onu tam anlayamadık. sağ el kullanım dışı kalmış. sakallar uzamış ve yaşlanmışlar işte.

.castiel'in özü tükenmiş. bir haller de olduydu metatron'u hallederken oradan kalma bir hastalık bir güçsüzlük söz konusu ama olay olsun diye cennete dönmek istemeyen iki meleğin peşine düştüler yine özgür irade, insan kusurluluğu, mükemmelliği falan filan muhabbetleri üzerine bir meleği harcadı, hannah ile katıldıkları bu maceradan da bir şey çıkmadı. cennette işler sönük geçecek gibi bu sezon. asıl olay dean yüzünden cehennem cephesinde olacak gibi gibi.

.kareoke sahnesi iyidi, zaten süper içici idi bizim dean şimdi ultra ötesi içiçi olmuş. bir sarışın güzelle takılmalar güzel laf sokmalar şeklinde hayatına bir bar köşesinde devam ediyor. crowley'in sammy ile takılması da iyi idi, kendisi dean'i bekliyor. bu şekilde sammy'i davet etmiş gibi oldu. bu arada bölümün en iyi sahnesi dean'in pornocuyu harcamasını anlatan tezgahtar sahnesiydi bence.

.olaylar çıksın diye zorlanan bu süreçte de pek dinamik bir avcı abimiz sammy'i yakaladı ve dean'i yakalamak için telefon açtı. dean öldürürsen öldür dedi ki bu da supernatural kardeş dayanışması açısından büyük bir olay. tabi ikinci bölüm koşa koşa kurtarmayacağını garanti edemeyeceğimiz için bir şey demiyoruz şimdilik, cidden karışmazsa sammy'nin olayına biraz çizgiyi genişletmişler diyebiliriz, sonraki bölümlerde bunu göreceğiz. temkinli bir iyimserlikle onuncu sezona başlamış bulunduk, hayırlı olsun.

--- spoiler ---