29 Ekim 2014

once upon a time s04e05:

Breaking Glass

--- spoiler ---

.lan n'oldu şimdi? emma'yı evlat edinen ailelerden birisi buz kraliçesi miymiş yani? tüm bu hikayeyi biliyor muymuş? ilk sezondan itibaren nerdeymiş? geçmişteki arkadaşı kimmiş? şimdi kamera onundu, bu durumda o aile evlat edinmiş olması gerekmez mi? buz kraliçesi ailesini geri almak için ayna ile ne yapacak? daha sorular çoğaltılabilir ama bir kısmına kesin düzgün cevap alamayacağız.

.fena karıştırdılar, buzlar ülkesindeki hikayeyi esgeçtiler bu sefer. rumple'ı hiç görmedik haliyle. kanca ile işleri karıştırdıydı. kanca normal göründü. sanki bu bölüm önceki bölümle hiç bağ içermiyor gibiydi.

.elsa ve regina kandırıldı. elsa kardeşinin görüntüsü ile buz kraliçesi tarafından kandırıldı. regina'da aynaya hapsettiği abimiz tarafından kandırıldı. bağlantıyı kuramıyor insan, regina ile bunun ne bağlantısı var arkadaş. onun aynaya yansıttığı dertler ile nasıl bir bağlantısı olabilir ki? regina da çocuğu çıkarsa yok artık derim. bu arada geçmişteki siyah saçlı ile benzettim, kendisi defiance oyuncusu idi ya neyse işte.

.büyü meselesi fena değildi aslında birlikte güçlerini artırsalar iyi olacak. o yola girmek yerine böyle bir garip takılıyorlar. bu sezonun buz konseptine hala alışmış değilim. tüm konularla kel alaka gibi duruyor, sırf bunu ortadan kaldırmak için buz kraliçesini aileden biri yaptılar sanki şimdi.

.üstüne esas karakterlerimiz konuyla alakalı değiller. yakışıklı ve pamuk kendi çaplarında öylesine takıldılar bölüm boyunca. salak suçlu ki kendisinden yine bir şey mi çıkacak bu kadar görüp duruyoruz, eleman hafif komiklik haricinde hiç bir şey içermiyor, yakalama derdinden başka bir şey yapmadılar. çocuğundan bir uzaklaşması ve tekrar olaylara dahil olması üzerine eğildiler. önce kiloları vermesi lazım. kadın nasıl değişti bu kadar yahu.

.regina ve emma'nın dost olması da çok uçuk fikir aslında. üstelik her şeyleri itiraf etti. regina'yı tekrar kötü yapmayacaklar anlaşılan. kafaları bir hayli allak bullak ettiler ama bir bölüm sonra bakmışsın nalet olsun her şeye diye kötü oluvermiş karakterlerimiz. yaptılar daha önce, yine yaparlar. o yüzden kesin konuşamıyoruz. izleyip göreceğiz.

--- spoiler ---