20 Ekim 2014

Ancient Aliens s06e19:

Aliens and Superheroes

--- spoiler ---

.uzaylılar ve süper kahramanlar. yine karma bir bölüm, egzantrik olsun diye abilerimiz diyor ki dna hafızalarımızda (o nasıl bir şeyse artık, stargatede Goa'uld'lar vardı. onlarda dna hafızası vardı hehe, neyse abiler böyle diyor fazla karıştırmayalım) antik çağlarda süper insanlar olmasından dolayı şimdi süper kahraman hikayeleri üretiyormuşuz.

.bütün efsanelerdeki ortak nokta ve benzerliklere bakarak benzeri güçlerin insanları ziyaret ettiği sonucuna varıyoruz. en çok mahabarata mıdır nedir? hindu efsanesindeki gökler  savaşına gönderme yapıyorlar. hindu abilere sorsak onlar içsel süreçlerdir falandır filandır ama hepsi uzaylı diyor abilerimiz. yani kim bilir tabi?

.yunan mitolojisine gönderme yapmadan olmaz tabi, süper insanlar süpermen falan deyince hepsine değindiler. özel güçlerin teknolojik aygıt vasıtası ile yapıldığını söylüyorlar her zamanki gibi, insanlar da bunu görerek tanrılar bunlar demişler.

.diğer tarafta insan hayvan kırması olayların da günümüz örümcek adamı falanı filanına geldiğini söylüyorlar. örümcek adam yaratıcısını da oturtmuş konuşturmuşlar da sanki antik uzaylılar ile ilgili bir belgesel yaptıklarını saklamış gibiler, mevzuya hiç değinmedi.

.insanın kendinden fazlası olması arzusunu abilerimiz uzaylılara yoruyor. içsel olarak bir yerlere dokunuyorlar ve belirsizlikten ve insan yapısından kaynaklı bir olaydan faydalanarak acaba dedirtiyorlar. tabi bir gün geri döneceklerse ancak o zaman olur. şimdi son teknolojide kendi kendimizi değiştirebiliyoruz muhabbetine girdiler sonunda.

.insan genleri ile oynayarak anne baba haricinde gen katabilmişler, sürecin ismini söyledilerdi ya unuttum, amerikada yasaklanmış bir süreç ama bu süreç ile süper özellikler vermek sanki çok kolaymış gibi bahsettiler. mutlaka başka bir olayı vardır. öyle basit iş olsa şimdiye çoktan yapmışlardı.

.demir adam, batman gibi normalde insan ama techizat ile süper kahraman olan tiplere de çok gönderme yaptılar, tabi vakti zamanın insanı bu kadar techizatı görüp de ulan bunlar ne ki demeyip çıplak insan resmetmişler, yunanlar öyle pipilere kadar çizmiş ama techizatı çizmemiş-yontmamış. olacak iş mi?

.kukulkana yine geldik, ah sevgili kukulkan seni, ismi de çok şeker, dik saçlı abimiz de bundan bahsetmeyi çok seviyor. transformers göndermeli bahsediyorlar, yılan şeklinde gemi ve arada insan gibi görünüyormuş. ilk dönüşüm geçirdiğini söylüyor. ardından gemiden çıkan adamdır diyor. antik çağdakileri çok aptal yerine koyuyorlar.

.süper kahraman hikayelerindeki uzaylı vurgularına da diyecek bir şey yok. zaten açıkça söylüyorlar. thor olsun, süpermen olsun, transformers olsun, hepsinin uzaylı kökeni var. asgardlara selam olsun diyerek sonlandıralım bunu da.

--- spoiler ---