24 Eylül 2014

Under the Dome s02e13:

Go Now

--- spoiler ---

.biraz nerden baktığına göre değişen bir sezon finali oldu. daha kötü olacak diye kendimi hazırladığımdan o kadar kötü gelmedi ama sezon başındaki havaya kıyasla pek bir saçmaladılar. genel hikayede yine hiç bir şey anlayamadık, sezon finaline insan biraz açıklar değil mi? o kadar uğraşıyoruz sonraki sezona hafif açıklar gibi yapmak için şimdi iyice karıştırdılar.

.melanie ölmemiş bir kere o artı puan idi. o kadar şeyden sonra öldürmeleri pek saçma olurdu. onun yerine kurtarıcı tip olmuş. taşların diğer tarafından herkesi evine götürme sözü vererek dalış yaptı sahneye.

.julia'nın seçilmişliği meselesi de pek bir anlam ifade etmedi. insanlar kurtulamayacak anlamı çıkabilir tabi buradan ama işte yarığı büyüttü koca kubbeli sakallı dede, julia ve junior diğer tarafta kaldı. barbie geri döneceğinin sözünü verdi ve orada kaldı işler. tabi ki geri dönecek ve sırf bunun için böyle bir numara yaptılar.

.koca jim balataları yaktı iyice. şimdi saçma olan sevgili anne karakterimizin olaylara dahil olması oğlunu güvende tutmak için değil miydi? jim karısını gördükten sonra iyice garipleşti. öldükten sonra da delirdi. önce fen öğretmenini sonra da true blood'da gördüğümüz şişko yaşı karakteri öldürdü. yan karakterleri çerez gibi harcıyor. kafasına sıkarken arkadaşım olduğundan öyle yaptım, seni yavaşça öldüreceğim diyor julia'ya ama öldüremiyor tabi. kolay mı sandın?

.junior ile karşılaşmasında da kafaya, kalbe sıkmak yerine omzuna sıkıyor ve elemanı geride bırakıyorlar güya, ulan gelip bulacak işte sizi. öldürün kurtulun diyeceğim de jim'siz kubbe de hiç çekilmez. kimse olay yaratmaz. tek olay yaratan manyak buydu. kaç kişiyi öldürdü sayamadım.

.neyse hiç bir şey açıklamadan bitirdikleri için sinir ettiler biraz ama kötü şekilde açıklamaktan da iyidi bu. umutları sonraki sezona taşımak gibi oldu. kubbeden çıkar gibi yaptılar hatta, en azından farklı bir diyarlara geçecekleri kesin. o yüzden umudumuzu koruyoruz.

.dış dünyadan etki olmasını beklerdim. yumurta gelmese bile bir ulaşma çabası bir şeyler olmalıydı. sezon sonuna yakışmayan ona yardıma koş, buna yardıma koş meseleleri vardı. herkesleri organize etmeler falan da pek olmadı.

.norrie'nin ben kubbesiz naparım şimdi yakarışı da komikti nerdeyse. annesini yeni hatırlıyor sanki salak. en son kubbeye haykırışı ile toparladı biraz. ne bileyim işte bir yerden yaparken diğer yerden yıkıyor abiler. kubbe de sabit durmuyor işte. kubbe bu şişede durduğu gibi durmuyor. hayırlısı ile sonraki sezona çıkarsak artık devam ederiz.

--- spoiler ---