17 Eylül 2014

Under the Dome s02e12:

Turn

--- spoiler ---

.dağıtmak üzereler kendilerini, final önceki bölüm şimdi tam ne oldu anlaşılmadı ama anne karakterinin kendini feda etme muhabbeti, lyle'ın onu öldürmesi falan inanılmaz saçmaydı. ulan ne cenneti? kadın biliyorsa niye ses etmedi. kan damlarken göstediler bir şey olacağını anladık ama bu şekil olmamalıydı.

.melanie meselesi de saçma oldu. ilk iyileştirdiler sonra yerin dibine çekti kubbe, kafası güzel oldu herhalde bu kubbenin. yumurta meselesinden sonra tersi çok pismiş onu gördük. bağlantılı olarak baba karakterinin de yumurtayı eline alıp ilerleyememesi saçma oldu. kubbe içine geri gelmesi daha iyi olurdu.

.şu durumda anne öldü, lyle öldü. big jim çıldıracak iyice. oğlu desen zilleri takıp oynayacak. kubbe küçülüyorlar. sorunu çözemediler ve her şey daha kötüye gidiyor. biraz parça çözüme girsek iyi olacaktı.

.fen öğretmenimizin ortaya kuantum fiziği karıştırıp melanie'yi iyi etmeleri hani kırılma noktası olabilirdi belki ama yeterli gelmedi herhalde, yeterince şaşırtıcı olmadığından bir de öldürelim şu kızı demişler. zaten ölümden gelmişti, bu kadar da üzülmeye gerek yok.

.baba ile anlaşma meselesinde yazılara özet geçmeleri komikti, güldüm o kısma. adamlar name yapıyor iki cümle ile özetliyor hemen abiler. özel çalışmışlar sanki.

.julia'nın kubbeye karşı duası da komikti biraz. beni al meselesi de geçen bölüm öleydin diye düşündürdü. ne bileyim nerden bakarsan daha kötüye gidiyor gibi, sezon sonunda dağılacaklar diyorum. konular kaç bölümdür tepetaklak gidiyor. yine de umutla beklenti ile sesimizi kesip oturuyoruz. haftaya sezon bitiyor herhalde.

--- spoiler ---