26 Eylül 2014

sleepy hollow s02e01:

This Is War

--- spoiler ---

.dıdıdı dıdıdı diye müzik sesleri kalıyor bölümden sonra kulakta... adamlar pek hızlı bir ikinci sezon başlangıcı yaptılar. hatta bir sezonluk konuyu bir bölüme sığdırıp bitirdiler. güzel oldu da kalan bölümlerde ne olacak diye kara kara düşünmeme sebep oldu.

.öncelikle hop ne oluyoruz dedik, ilk hepsi hayal lan bunların dedim. ikabat'ı gömdüydü. karısını alıp gittiydi. abby de arafta kaldıydı ama başladıkları yer bir yıl geçmiş, bunlar süper kıyamet savaşçıları olmuş. karısı ölmüş, kız kardeşi ölmüş ortalıklarda süvarilerle takılıyorlar ve sevgili walter emmiyi hapsetmişler. yok artık dedikten sonra fazla uzatmadan hayal olduğu ortaya çıktı.

.hepsi bir anahtarı bulmak için imiş. araftan ruh takası yapmadan çıkış sağlayan bir anahtar imiş kendisi. benjamin'in uçurtmada kullandığı anahtar imiş. yıldırımı üzerine çekerken elektrik testi değil de yok etmeye çalışıyormuş. bir kullanımlıkmış neyse ki yok oldu.

.neyse anahtarın kız kardeşin zihninden bulunacağından yola çıkarak olaylar koşturmaca ile devam etmiş oldu. henry (walter) kızı yakaladı, şifreyi çözdü falan derken ikabat gömüldüğü yerden sülfürü patlatarak çıktı. kendi nasıl ölmedi anlamadım ama derken kız kardeşi kurtardı. derken arafta abby ile haberleştiler.

.bir dakika durmadı bölüm resmen, sonunda anahtarı üçlü şifreyi çözerek buldu. tarihsel ne kadar adam varsa bir süre kankası olmuş bu abimiz ama adını duymadık hiç, neyse işte anahtar ile arafa giriş yapıldı. bir aldatmaca denemesinden sonra ingiliz şivesinden anlayan abby sahte ikabatın kafayı uçurdu ve araftan çıktılar.

.anahtar muhabbeti yapmalarından itibaren ulan bunlar kaçacak da dünyanın sonunu getirecek bölüm de böyle olacak falan dedimdi ama öyle bir şeye yeltenmediler. başka bir hikaye uyduracaklar artık. sevgili savaş süvarisine demirden bir eleman katılmış oldu. kendisi kontrol ediyor ve kılıncı da çok şekil. ateşler salan bir kılınç, görüntüler falan hakkaten gelişme göstermiş bu sezon. bakalım bu kıvamda giderse çok iyi olur.

.tabi yine de düşünmeden edemiyor insan. bu arafa giriş çıkış, yol geçen hanı gibiyse, henry neden insancıkları toplayıp diğer taraftan ordunun geçiş yapabileceği kadar insanı arafa mahkum edip kendileri çıkmıyor? böyle şekil şemal olmaz belki kıytırıl bir plan olur ama çok da basit bir çözümü var gibi duruyor bana bu işin. hani sanki çıkası yok gibi ortalıklarda ordu hazırlıyor moloch, arada görünüyor adam korkutuyor ama o kadar işte. kıyamet dünyaya gelmeyecek yani, burdan bunu anlıyoruz.

.bu arada karısının alıkoyulması meselesi de bayabilir. adam kadını seviyor ama kafasız işte hehe. bir kolye takıyor ve kafa yerine geliyor. artık muhabbet edecekler bayana kadar. bayan derken o değil tabi, neyse ikabat yakın zamanda karısını kurtaramaz diyorum. sezon sonuna nasipse.

--- spoiler ---