23 Eylül 2014

outlander s01e07:

The Wedding

--- spoiler ---

.bölüm puanına güldüm, ulan on numara seviştiler diye basmışlar herhalde puanı. evlilik ve sevişme haricinde bir şey yoktu. hani sadık kalmak, aldatmak, hafif romantik durumlar, insanların birbirini tanıması falan filan çeşni olsun diye katmışlar da ulan bu ne?

.bir kere önceki muhabbete cevap vermişler. evlenmelerine şahadet etmeleri gerekiyormuş. aynı odada olmasalar dahi aynı binada olacaklarmışmış. sanki numaradan sevişiyor gibi yapamazlar? sonra zevkine defalarca yapmak ve pişman olmak nedir? üstelik daha doğmamış kocasına karşı...

.yok efendim ağırdan almalar, tripler konuşmalar muhabbet etmeler, ufak süprizler falan filan. usandırdı beni izlerken bu anlaşmalı evlilik bile. romantizmim ölmüş anlaşılan. taylara varmış jamie henüz çok genç olduğundan sıkıntı çekmedi herhalde. arkadan  yapılır sanıyormuş sadece. o kadar erkek muhabbetinde hiç pozisyon tartışmasına girmemişler herhalde. 

.bu oğlanın bakir olması muhabbeti de mide bulandırıcı aslında. gönderdikleri mesaja çakasım geldi. kadın bakire değilmiş de oğlan bakireymiş de falan filan. daha kaç bölüm önce oyunda oynaştaydı bir kız ile ki hele o tiple hala bakirmiş. inanalım mı? hepsi ayak gibi geliyor insana.

.evliliği hemen kabul etmemiş de şartlar koşmuş. güzel bir evlilik hazırlamış hepsi sevgisini gösteriyor tabi ayak üstü kendine aşık etti kadıncağızı da ilk bölümden beri ağzına düşecekti elemanın, şimdi mi aşık oldu yani? saçma sapan işler yemin ederim. ilk sezonda 12-13 bölümden fazla görünüyor. hani beklesem bitse de sezon hakkında malumat alsam bilim kurguluk bir olay olmuyorsa burada bıraksam mı diye düşünmekteyim.

.dougal olayı da pek saçma, daha önce sarhoş olup sarktıydı karıya. şimdi ilk geceden yeni çıkmış hatuna kendini sınırlamamalısın diyor. kendine karı olarak alaydın? evli mi değil mi bilmiyorum ama bir halli yordamına koyardı. jamie'e değil de lafını dinleyecek birine evlendirip sonra kadını istediği gibi kullandırırdı. nasıl olsa eli mahkum işte. bu kadarını düşünememiş de gelip şimdi beklentisini mi açıklıyor yani? fena saçmalıyorlar yahu.

.tabi bunların hepsi tür uyumsuzluğundan ve kandırılmış hissetmekten olabilir. memeler açısından bakarsak pek verimli bir bölümdü. ilk korse meselesinde dedim patlayacak göğüsleri herhalde, nefes alırken bir haller olacak. nasıl sıkmışlarsa artık. sonra olaylar gelişti. bölümün yarısı yatakta geçti herhalde. sevişme sahnesinden bile sıktılar insanı ya daha da diyecek bir şey bulamıyorum.

--- spoiler ---