30 Eylül 2014

once upon a time s04e01:

A Tale of Two Sisters

--- spoiler ---

.aslında umduğumdan iyi başladılar ama yine de ne bileyim hafif sıkıldım sanki bu işlerden. şimdi buz kraliçesini getirdiler mevzuya. öncelike önceki bölüm, önceki sezon muhabbeti yapmadıkları için nerdeyiz biz diye düşünerek başlıyor insan. sonra yavaş yavaş önceki mevzuları hatırlıyoruz falan filan. 

.yine de buz kraliçesine olaylar nasıl geldi ben birleştiremedim. oturup okumak da zoruma gittiğinden belki bağlarlar diye boşluk bıraktım artık. kendi başına animasyonundan sonra tipleri diziye taşımaları fena olmamış ama mesela troll'dür geyiktir falan hepsi yarım yamalak görünüyor.

.esas kızı nerden hatırlıyorduk diye düşünürken sonunda dank etti, fringe'in sevgili sarışın kızı, evlat kızı, olivia'nın kızı hehe. buzlandırmalar, yaratıklar falan biraz daha iyi olmuş, artık yeşil ekran kalıntılarını falan daha az görüyoruz ama yine tabi ortamın yapay olduğu belli oluyor haliyle.

.neyse regina ve gold meselesi de kabak tadı verdi. iyiler mi kötüler mi? ne olacaklar olmayacaklar. insan yedisinde neyse yetmişinde odur arkadaş değişmiyorlar işte. regina robin ile arasına giren kadını harcamak için yol arıyor ki bunun için story brooke kitabının yazarı ile oynayacak gibi, gold da güya hançeri verdiydi ama geri aldı, değiştirdi bir şeyler yaptı yine güçlü bir büyü ile karşı karşıya gibi bir durum var herhalde.

.sonuç olarak iki tip de iflah olmaz yine kötü bir şeyler olacak dört sezondur aynı şey oluyor ama farklı bir şey olmalı artık. hadi diyelim insanın değişmezliğine falan vurgu yapıyorlarsa da böyle yapmamalılar. hele masalların aynılığına gönderme varsa bu sefer kitapla oynuyorlar, çarpılacaklar yani.

.emma ile kanca arasındaki mesele de beni baydı, bu kadar zaman adamı peşinde koşturttu hala bekle diyor. adamın kancası kopacak beklemekten yahu, emma hafif süzülmüş gibi sezon arası. yine olaylara bodozlama dalıyor ama ne bileyim zaman geçtiği belli olmuş. henry zaten bir yaş daha büyümüş kocaman olmuş.

.ayna karakteri ile sevgili ağdalı zencimiz geri döndü, eh izleyelim bakalım. her türlü izleriz zaten de ne bileyim ilk yaratıcılıklarını insan özlüyor.

--- spoiler ---