19 Eylül 2014

extant s01e13:

Ascension

--- spoiler ---

.sezonu güzel bitirdiler allahtan, ethan'a uyuz olduydum iyice ama ilkin babasının telkinlerine tepki verdi. makinadan inanmasını bekleme meselesine geldiler ve o kısım pek hoş oldu ve babasına güvendi. babası ve yaratıcısı imgesi de enteresan aslında ama güzel oldu.

.tabi bombayı nasıl sökemiyorlar onu anlamadım. allahın odini nasıl bir tipmiş ki sökülemeyecek bomba yapmış. hadi aceleleri vardı falan anladık ama o haliyle olaylara dalması da abartı oldu biraz.

.annesini korumak için sensörlerini ayarlayarak patladı. tabi ısıtınca mı insan zannetti makina o kısmı pek anlamadım, he dedim geçtim çünkü bu da benim amacım demiş bulundu. amacını arayan robot, gerçek insan olmaya çalışan çocuk falan güzel şeyler bunlar. tabi yine minik bir çelişki var, madem gerçek çocuk olacak idi neden wifisi var bunun? keşke tüm çocuklar wifili doğsa tabi hehe.

.neyse uzaydaki hikayemizde de ben doğrusunu yaptı. en azından öyle bir salgın durumunda iki insana mı bakar olay? mekiğe nasıl bulaşmaz? bunları cevapsız bırakarak dünyaya giriş yapmış oldular. esas karakteri öldüreceklerini düşünmedik ama yine de bunu açıklasalar iyidi tabi.

.yavru'nun dünyada insanlara bulaşmıyor olmasından bir açıklama üretebiliriz kendi kendimize, biyolojik olarak insana bulaşmış olması demek başka insanlara bulaşabilir olması anlamına gelmiyormuş. bir de biyolojik olarak insanla karışması için kadınları döllemesi gerekiyor! antik uzaylılar geliyor aklıma hep hehe.

.sparks kızımızın kamerada çıkmış olmasına dikkat etmemiştik. bir akıl oyunu değil de kendisinden doğmuş kendisi gibi yapmışlar herhalde. ona açıklık getirmediler. gerçek sparks kızı ölmüş ama ortalarda dolaşan nedir? beyin oyunu olmasına ihtimal yok çünkü kamera kayıtlarında çıkıyor. orada fena saçmalamadan açıklama gerekirdi ama boş bırakmışlar. sadece kızın cesedinin "karnıyarık" dediler o kadar.

.bu yavru'nun olaya dahil olmasını da anlamadım. kendisi durdur diye anasına söyledi sonra üssü basmak nedir? fikir mi değiştirdi? amacı neydi? sonunda da bir aile yolda aldı götürdü orada bitti bölüm.

.hani dünyaya karışsalar, bir işgal dizisi olsa, başlangıçta dedikleri gibi hayatta kalma meselesi olsa daha iyi olabilirdi belki ama öylesi de çok dizi izledik. böyle daha küçük ölçekte kalması da hoş oldu bence. tabi yine sezon sonuna dünyaya yayılacağız muhabbeti ile gelirlerse hop orada durun derim.

.ethan meselesinde ölmeyeceğini tahmin ediyorduk ama yine de kendini feda etmesi kötü olmadı. bunda da kendini nasıl kopyalamış onu güzelce anlatmaları gerekiyorlar çünkü baştan beri ethan'ın tasarladıklarından öte olduğu ve kopyalanamayacağından bahsediyorlardı. bir de kendini kopyalayabilmesi bir anlamda robot savaşlarının başlangıcıdır bence.

.görüntüler yine de iyi idi. mekik kalkış görüntüsü, uzay görüntüleri, patlama ve atmosfere giriş görüştüleri biraz geçiştirmeceydi ama yine de kötü durmuyordu. yeni sezona kim öle kim kala bakalım.

--- spoiler ---