28 Eylül 2014

animals gone wild s01e02:

Shock & Awe

--- spoiler ---

.bu belgesel serisinin en enterasan görüntülerini toparlamışlar bu bölümde. diğer bölümlerde de çok enteresan şeyler oluyordu ama bunda komple nerdeyse her olay enteresan gibiydi. ilk otobüsün ön camından içeri dalan ceylanla başladılar mesela. ulan ne sağlam hayvanmış, ön camdan içeri çarptı, içerde elli yere çarptı sonunda kaçtı gitti. tabi iç kanama şu bu oldu mu bilinmiyor ama kaçarken gayet sağlıklıydı. meşhur otobüs şoförü diyor da nedir meşhuriyeti dediğimi zaman hani sen camdan ceylanın daldığı otobüs şoförü değil misin? diye imza alacağız kendisinden.

.sonraki en acayip olay yavrusunu arayan anne ayının elektrik direğinde elektrik şoku ile yere düşüp yine hiç bir şey olmamasıydı. öldürmeyen allah öldürmüyor mudur nedir? bildiğin ateş çıktı ve on metreden yere düştü. neyse ki sağlam imiş ve yavrusuyla birlikte sonsuza kadar mutlu yaşamışlardır.

.ayıya kafa tutan kedi vardı bir diğer enteresan olay. tam engelleyemedi ama ayının çekinerek çöpü alıp kaçması iyidi. kediye bulaşmıyor ne olur ne olmaz diye. kedi de neyine güveniyorsa artık.

.timsahla aşık atan tipin suratına timsah fırlıyor, komikti bu. keşke kaçarken ısırsaydı dedim de hayvan kaçmış gitmiş. tatlı su timsahları ufak oluyormuş, yanlışlıkla insanlara saldırırlar falan diyor.

.orkanın takibindeki labrador da çok fenaydı. akıllı hayvanlar orkalar köpeği hüpletmedi allahtan. fok diye yanaşmış ama bakmış bu fok gibi kokmuyor. sonra dönüp merakla tekrar bakıyor yenecek bir şey mi diye. köpeğin arkasına tedirgin bakışı komikti. normalde köpeklerden falan korkması gerekirken denizde orkadan korkuyor yavrum yazık.

.çita ve impala av mevsiminde araya kaynamış turist meselesi de enteresan idi. kaçan impala aramanın açık penceresinden içeri dalıyor ve saklanıyor. çita aniden duruyor ve hayvan kurtuluyor. arkasından dalaydı, o arabada şenlik olurdu dedim ya can havli başka bir şey herhalde.

.fillerin saldırdığı safaricilerden de kimse ölmedi. aslında bu bölüm sanırm hiç bir canlı ölmedi. yem olmadı, çok yumuşak bir bölümdü, hatta şempanzenin teki sudaki yavru kuşu alıyor seviyor falan. sonraki karede oynayıp da yemediyse o bile enteresandı.

.en saçma olayı köpek balıkları tarafından ısırlan bir kadının gidip yine besleyip eliyle sevmesi, sevmesi derken şöyle dokundu sadece. köpek gibi sevdi diye abartıyorlar. sıkıyorsa gıdısından sevseydi de görseydik. köpek balığı araştırmacısıymış. hey allahım...

.en az bunun kadar gereksiz bir köpek balığı olay daha vardı. elemanın tekinin avladığı balığı oltasından çalıyor, kano değil de ona benzer küçük bir aygıtı var. devirse devrilir aslında ama geriliyor falan işte, bir şey olduğu da yok. bile bile de yapıyorlarmış. o yüzden saçmaydı. 

.aklımda kalanlar bunlar unuttuğum hayvancağızlar varsa hepsinden özür dilerim. ha bak böyle diyince pitonu da hatırladı ama o da gereksizdi, kapı açıyor falan.

.piton diyince vaşak ile karşılaşan yılanı da hatırladım. o da fena bir çekim değildi ama kedinin gözleri arada ışığa kayıyordu. ulan orada ne oluyor derken yılan arkasından dolanıp yiyecekti hayvanı, neyse ki dişli çıktı kovaladı.

--- spoiler ---