16 Ağustos 2014

wilfred s04e10:

Happiness

--- spoiler ---

.yani güzel oldu, karakterleri sevince insan çok sallayamıyor. arada çok sinir de ettiler ama finali etmiş, dizi iptal olmuş. ne diyeyim bilmiyorum. hele bir önceki bölüm köpeğinin ölüm muhabbeti çok fenaydı. vurucu bir bölümdü, böyle yumru şeklinde hatırlanacak bir bölüm. bitmeden önce bunu da yapmış oldular.

.gel gelelim gizem çözümlerine, pek olmadı tabi. akıl sağlığı meselesi zaten malumdu. ters köşe olmayınca mı ters köşe oldu? bütün tanrı geyikleri deli babasının uydurmasıymış. delilik genleri de buna miras kalmış ve wilfred'ı o yüzden görmüş. tüm gerçeğe erince wilfred'ı uzaklaştırdı kendinden ama mutluluğun çatlak kafasında olduğunu görüp tekrar mutlu mesut devam ettiler.

.kapıyı açıp da neye şaşırdı, orada ne vardı? genel olarak wilfred meselesinin böyle ryan üzerinde bir deney, bir truman show tadında bir şey olması enterasan olabilirdi. hele yaşlı teyzeler bunu gözleyince dedim buna mı bağlayacaklar yoksa ama o kadar çetrefil girmediler. belki esinlenme olmasın diye yapmadılar bilmiyorum ama yine de çok düz bir final oldu.

.intihar teşebbüsü ile başlayıp intihar teşebbüsü ile bitmiş oldu. o bakımdan fena değildi. annesi tam vaktinde gelip gerçekleri açıklamış oldu. babası (saw abi) delinin tekiymiş, onu ziyaret edince de tüm gizem çözülmüş oldu işte.

.ne bileyim özleyeceğiz wilfred'ı sanırım en çok üçüncü sezondan yakındım. ilk sezon süperdi, iki idare eder, üç kötü. dört de eh işteydi sanki. tabi net hatırlamak mümkün değil. tek aklımızda kalan wilfred'ın ölümü olacak. allahsızlar! gerçek kuçuya selamlar...

--- spoiler ---