16 Temmuz 2014

extant s01e01:

Re-Entry

yeni bir dizimiz, hayırlara vesile olsun diyerek kurdalemizi kesiyoruz. giriş bölümü itibari ile beğendim. gelecek teknolojisi ve yan konuları dahil iddialı olmuş. sırf bunlara bakınca bile izlenir gibi duruyor ama sonraki bölümlerde dramlar falan saçmalarlarsa onu bilemem artık. altyazılar geç gelecek gibi sanki, bakalım yavaş yavaş izleriz acelesi yok. bilim kurgusu, gerilimi ve aslında neler oluyor lan böyle gizemi ile enteresan bir şey olabilir. tanıdık yüzler var. bates motelden ford abimiz, helix'ten sanada abimiz gözümüze ilk çarpanlar. halle berry'de dizilerde daha ne olsun artık?

--- spoiler ---

.uzay istasyonunda 13 ay tek başına görev yapmış molly karnında bebek ile dönüyor dünyaya, babası da eski ölü sevgilisi falan derken aslında uzaylı çıkacak. en azından ilk karşılaşmada o izlenimi verdiler. bildiğin kırma tür geliyor dünyaya ve oradan meseleler bir uzaylı işgaline ya da deneyine gidebilir.

.sadece aile içi drama da gidebilir tabi. bebek robot, yapay zeka ve insan hisleri meselesinde çok benzeri işler var. yine de devamlı gösterseler bile insanın hoşuna gidiyor. velet de güzel oynamış. robot gibi ama insan gibi de, babası robot mühendisi, annesi astranot hehe aileye gel.

.bir yandan bu meseleyi ele alacaklar, diğer yandan da molly'i inceleyecekler. dört bir yandan ne olduğunu merak ediyorlar ve tabi kendileri de biraz göz altları çökkün şekilde piyasada dolanıyor. bir tek doktoru hamileliğini biliyorve 13 ay uzayda tek başına kalmış birinin hamileliği de başlı başına inanılmaz bir durum. karantina falan filan zaten hemen konuşulmaya başlandı ama arkadaşından bir iyilik istedi...

.son kısımda da eski intihar etmiş astranot geldi uyarmaya, intihar mı etmemiş? ben gerçeğim ve kimseye güvenme mesajı ile gitti. benzer bir durum uzaydayken onun da başına gelmiş herhalde ve şirketin başından bir şeyler çıkacak yine. zaten japon abimizin tipinde var bir bit yeniği, her dizide benzer karakterde hehe.

--- spoiler ---