5 Haziran 2014

warehouse 13 s05e01:

Endless Terror

--- spoiler ---

.son bölümü tamamen unutmuşum, yazdığımı okuyunca fark ettim biraz durumları, olayları çabuk bağlamış oldular orası kesin. deponun kontrolü bakımından claudiya ile kapıştı kimyagerimiz, sonra onu alt etti falan derken zaman makinası yapıp geçmişi değiştirmeye gitti. yine neden öldüreyim ki bunları nasıl olsa geçmişi değiştireceğim falan demiş oldu.

.konuların yarısını boşa konuşuluyor bence, keşke hiç konuşulmasa. kafa göz bırakmıyorlar. o kadar da komik değiller ama 5 sezon yapmışlar (hayırlısı ile bu sezonu da gördüler yani), sanırım bu da son sezonları, kötü bir şey demeyelim. zaten tiplerin çoğuna alıştık. olaylar üç aşağı beş yukarı belli zaten, bir bölümde dünyaları kurtardılar. zaman çizgisini falan düzelttiler. continuum yıllardır uğraşıyor hala olmadı.

.crowley abimizi yeni fark ettim, bu arada supernatural bitirmiş olduğumdan kaynaklı herhalde ama yeni kötü olarak kendisini göreceğiz herhalde. zaman çizgisinden etkilenmeyecek şekilde kalmış kendisi. esas kötü olan buffy'nin eğitmenini paketlemiş oldular. aslında adam objeleri insanlığın yararına kullanma fikri ile gönülleri dolduruyordu.

.claudiya'nın şeytai kardeşi meselesine hiç girmediler, son bölümü okumasam bunun hakkında bir fikrim bile olmazdı. crowley esas kötü olursa süper olur. abimize yakışıyor her türlü.

.yapım ve para harcamalar konusunda daha mı kötüye gidiyorlar nedir? aksiyon arttıkça daha bir çakma görünüyor her şeyleri, gelecek askerlerinin kostümleri inanılmaz kötüydü, zaman yolculuğu deliğimiz de çok kötüydü. say say bitmez.

--- spoiler ---