30 Haziran 2014

the legend of korra s03e01-02:

A Breath of Fresh Air

--- spoiler ---

.sezonun büyük kapışması sonunda ruh alemi ve madde alemi birlikte yaşar ama ortaya sarmaşık sorunu çıkar. eh bu biraz ufak mesele gibi gelse de insanlar çıldırır, binalar yıkılır falan filan derken avatar çözüm bulamaz, başkan da avatarı şehrinden kovar. zaten o da gidiyormuş.

.birlikte yaşayın lan ne olacak diyor sonuç itibariyle ama asıl olay hava bükücülerin ortaya çıkması olacak anlaşılan. ilk masum köylü tadında insanlar hava bükücü oldu, hafif komikli şeyler oldu. asıl amca karakterimizin hava bükücü özelliği geldi ki ruh pet'ine kazak giydirmek iserken düştüğü sırada keşfetti bunu. ilk bölümün sonunda da asıl sezonun kötüsü ile tanıştık, hapis tutulan bir tip, hava bükücü olmuş ve nameler okuyarak kaçtı, avatara da lanet okudu falan filan.

.ikinci bölümde kötülerin devamını gördük, son üyesi hariç hepsi birbirinden sağlam tip. bu sezon için bir hayli aksiyon vaadi demek bunlar. o yüzden beğendim toptan. tabi sadece suçlular olarak gösterdiler de bir düşünceleri falan vardır herhalde.

.su halkının tekrar bir araya getirme ve su bükücüleri arama işi biraz komikliğe döndü, bula bula bir çocuğu buldular o da hırsız çıktı. insanlar ile muhabbet ve kimsenin yerinden ayrılmak istememesi, hayattan soğumuş genç dahil hepsini güzel yaptılar. 

.asıl bomba da sonunda çıktı, zuko'nun dede olmuş halini gördük, bu elemanları hapse kendisi mi tıkmış ne yapmış? ejderhası ile son üyeyi kurtarmalarına engel olmaya gitti. avatar ne ara devreye girecek bakalım.

--- spoiler ---