23 Haziran 2014

Orphan Black s02e10:

By Means Which Have Never Yet Been Tried

--- spoiler ---

.her şeyleri açıklayacağım dedi üst kurul kadını ama pek bir şey açıklamadı. olayların çok daha geniş ölçekte olduğunu öğrendik. dyad dişileri üretirken ordu erkekleri üretiyor imiş. şu yapışık saçlı kökten dinci tipimiz de erkek klonlardan imiş. sarah tanışmış idi, öldürmeye çalışmış idi bunu falan. beklenmedik bir tipi klon olarak sokmuş oldular. bölüm biterken de diğer dindar kız ile evlendi. ne alaka çıkacaksa artık.

.şimdi sarah ve kira meselesinin önemine dair yine pek bir şey denmiş değil. klonlamak mı zor? mesele bu değilse klonları üreyebilir mi yapmak istiyorlar? diyelim ürediler üründen nasıl emin olacaklar? klonlamanın manası nedir bu durumda? bir şeyler açıklıyorlar da aslında hiç bir şeyler açıklamıyorlar gibi de, tamam gizemi sürdürmeliler ama daha iyi çözerek ilerlemelerini isterdim.

.helena gruba katılmış idi, sonra yavrularını bırakıp evleneceği adama giderken paketlediler karıyı, ne yapacaklar helena ile? kadının başı neden kurtulmuyor bu dertlerle onu da anlamak zor.

.tekrar başa gidersek kalem göze saplanınca insan ölür mü diye sormak istiyorum, rachel ölmedi ise işler daha karışmadı mı? bu üst kurul karısı ile daha önceden anlaşmış idi. ne değişti de ona rağmen iş yaptı bu kadın onu da anlamadım. bir bakıyorsun öyle bir bakıyorsun böyle olmuyor yani.

.duncan neden intihar etti? işkence mi yapacaklardı? o da biraz abartı oldu. cosima ölecek diye beklerken bıraktığı kitap ve içindeki şifreler ile kurtulacak gibi duruyor. bakalım cosima ölmesin tabi.

.kira'nın babası da kendi başına olayları çözmiş, pat diye geldi bir şeyler yaptı. oralar hızlı geçti. paul da terfi etmiş, çifte ajanmış falanmış filanmış. sonunda bayan s ile ortak iş yapmış bulundular. ne olacağı belirsiz, konunun nereye gittiği belirsiz, esas karakterlerimizden ne istedikleri belirsiz ama öyle gidiyor işte. gelecek genetik bilminin imiş, hayırlısı bakalım.

--- spoiler ---