3 Haziran 2014

game of thrones s04e08:

The Mountain and the Viper

--- spoiler ---

.adamlar yine şaşırttı, şaşırtmayacak gibi yapıp şaşırttılar üstelik o yüzden tebrik ettim. oberyn büyük salaklık etti, böyle bir durumun olması imkansız bir işti (bir sürü şey denebilir, biraz daha yaralayabilirdi, ellerini kollarını kesebilirdi, madem itiraf almak istiyor dağ gibi adam hehe yapılacak bir sürü şey vardı yapmadı neden? ) çünkü tyrion'u idama mahkum etmiş oldu böylelikle. 

.yine de ben idam edilmeyeceğini düşünüyorum. en esaslı karakterlerden oldu, hala karakter hasadı gibi bunu da harcarlarsa kimi izleyeceğiz. bir çılgınlık yapmasınlar. hala ned stark'ı ve khal drago'yu arıyorsa gözlerimiz, bunu yapmasınlar diyorum. o şekilde öldükleri için de akılda kaldığı düşünülebilir ama her daim karizma adamlar idi, elden ayaktan düşmeden düzgünce öldürebilirlerdi ama dizi bittiği zaman ölürlerdi. şimdi dizi bittiğinde tek yaşayacak tip reek mi olacak? bu nasıl dünya böyle hehe.

.tabi bu şaşırtıcı sona göre insan güzel hissediyor iyi güzel ama bölümün büyük kısmı yine durağan konuşmalar ile geçti, üstelik öyle çok da güzel konuşmalar değildi. böcekli mesele mesela bir yere varmadı. neden böcekleri öldürdüğünü anlamadık. insan benzetmesi falan iyi güzel de nedeni neymiş? insanlar nedensiz yere ölüyor demeye mi getirdiler yani?

.lekesizler meselesindeki olay da çok saçma, birlikte çıplak mı banyo yapıyorlarmış bunlar. nasıl olsa hadımlar diye mi? daha tam nasıl hadım edildiklerini de bilmiyorlar, bu ne cesaretmiş. vücutlarını saklalmazlarmış falanmış filanmış. dedim khaleesi bizzat kontrol edecek nasıl olsa çok alıştı falan ama allahtan olmadı öyle bir şey.

.neyse asıl olay jorah abinin huzurdan ve şehirden kovulması idi. bebeği ile zehirlenme meseleleri dahil başından beri casusluk yapıyormuş. bu kadar yakından casus tutmuşlarsa neden işini halletmemişler bunun diye sormak da istiyorum ya böyle hoş bir sahne olmazdı o vakit. khaleesi yerle bir etti koca adamı, yıktı perişan etti. bu olaydan sonra güçleri bölünmese, taktiklerinden bir şey kaybetmeseler bari. 

.arya'nın kahkaha olayı çok iyidi, kız delirdi iyice manyakla takıla takıla. şimdi o kadar geldiler geri mi dönecekler? sansa'nın orada olduğunu kimse bilmiyor diye arya tekrar tazı ile mi dolanacak? yoksa bir içeri girip yine de deneyecekler mi şanslarını? bu kısmı ben çözemedim ama bir yere bağlarlar herhalde. bu kızın listeyi temizlemesi için ayrı bir ek seri yapmaları lazım.

.sansa meselesi de bir acayip oldu. son görüntüde yeni elbiseler yeni koyu saçlar (saçlardan tam emin değilim) hafiften daha kötü göstermiş kendilerini, zaten katilin yardımcısı olmuş oldu. bealish işini bilen adam da sansa'yı bu hallere getirmese daha iyi idi. neyse ki burada rahat ederlerse o zaman pek de problem olmaz. sansa'da bunu düşünerek bealish'in arkasında durmuş oldu. çılgın teyzenin çocuğunu da kalelere gönderecekler, artık görmeyiz tekrar o veledi bence, öldürmekten beter ettiler yani.

.yabanilerin köylere dalışı ve insanları kesip biçmelerini pek beğenmiyorum. hiç direnç olmaması, köylerde herkesin elinin armut toplaması çok salakça geçiyor. neyse olay bizim jon'un eskisinin bebeği öldürmemesi meselesine bağlamak için tasarlanmış gibiydi. hala içinde yabani olmayan taraflar falan var bak işler tersine dönerse jon'un yanında olur gibi bir şeyler dediler sanki orada. bu işler olurken kargaların oturup muhabbet etmesi de çok güzel tabi. başka işleri yok zaten.

.reek meselesi de inanılmaz bir hal alıyor artık, adamın adını bile değiştirdim. başına gelenlere yine üzülmüyorum ama cidden nasıl bir karakter ile oynama ise bu misfits elemanımız hakkını veriyor artık yaptığı işin. ağır kötü bir karakterimiz kendisi artık babasının soyadını da aldı, kimse tutamayacak. lannister'lardan sonra en sevimsiz aile bolton'lar orası da yerli yerine oturdu artık.

--- spoiler ---