13 Haziran 2014

Da Vinci's Demons s02e10:

The Sins of Daedalus

--- spoiler ---

.leo'nun planı beğenmedim. yine türkleri salak yerine koyuyorlar deli ediyorlar. zaten konuşmaları da çok kötü yapmışlar. neyse eleman izdihama bakıp gemileri de aynı duruma düşürmeyi planladı. iyi güzel de ulan niye içeri doğru hareket etsinler, atış varsa geriye kaçarlar. ben mi yanlış anladım bilmiyorum. yoksa top atışları ile sadece girişi mi tıkamaya çalıştı bilmiyorum am diyelim tıkadı. açılmaz mı sanki?

.neyse bölüm bir plan yapmadan bitecek dedim ama salak bir plan ile geldi, bombayı da sonunda patlattılar. leo'nun annesi türk müymüş hehe. türklerin elindeki kadın, padişahın güvendiği ama zincirle tuttuğu kadın, bizim salak kızı konuşturan kadın. böyle bir karakter çıkacağını tahmin etmediydim orası şaşırtıcı oldu fena olmadı.

.tabi tam toplar ateşlenecek iken söyledi bunu, elindeki dürbün ile orayı görmesinin olasılığı var mı? leo'nun koca dürbünü ile ancak seçildi ama neyse işte gördüler ve olaylar burada kesildi. sezon da bitti bildiğim kadarıyla. sonrasını gelince hatırlatıversinler artık bunları kafada tutacak değiliz.

.sevgili türk karakterimizin gerektiğinde çıkıp leo'yu kurtarması da iyi tabi, devamlı kurtarıyor abimiz, bu sefer zencinin peşinden yaraları ile koşturdu, ölüyordu kurtardı. bir sürü laf falan oldu da yapraklar kitabı istanbul'da imiş, bu kuşatma bittikten sonra hikaye istanbul'a taşınacak ise daha iyi tabi.

.bir zamanların hizmetçi kızı floransa'ya yönetici oldu. medici kanı taşıyan son bebek ve annesi olması hasebi ile... biraz zorlama idi ama kaçan kadından daha iyidir tabi. geri gelmesin o kadın gari.

.papa'nın sırrı açıklandı, yalan dedi ama üstüne kardeşi zindandan artık çıkmaya karar vermiş. bunu mu bekliyormuş yani? normalde çıksa bir otoriteye gitse ulan dese yerime geçti ahanda ben ikiz kardeşiyim. çok daha basit olmaz mıydı? osmanlıyı niye karıştırdınız? bu kuşatma tarihte var mı? onu da bilmiyorum. ii. beyazit'a bakmak lazım. çok aptal yerine koymuşlar eğer biraz olsun olaylar böyle ise...

.riario meselesinde olaylar beklenildiği gibi oldu. hemen kabul eder sandımdı ama eleman işkenceden sonra kabul etti. böyle de bir gizli tarikata çok gerek vardı. abimize kötülük de yakışıyor. böyle devam etsin.

--- spoiler ---