26 Mayıs 2014

supernatural s09e22:

Stairway to Heaven

--- spoiler ---

.dean psikopata bağladı, bunun olacağı belliydi. el sıkışmadan gadreel'i harcayacağını tahmin ettiydim. tam ölmemiş olabilir, ölebilir ya da yine taraf değiştirebilir çok fark etmiyor aslında olaylar bu şekil fena değil ama ufak bir hataları var.

.metatron gadreel'in de dediği gibi castiel'i karşı ordunun başına getirmek istemişti zaten. lider olmasını isteyip sonra geri alması, senaryo değişikliği muhabbetine çok uymuyor. kendi kendine debelenmiş oluyor belki ama diğer taraftan melekleri kandırmak için böyle daha büyük bir düşman yaratıp bu kadar zahmete girdiği anlaşılabilir amma velakin daha büyük bir kusuru var ki o da ulan zaten bütün melekleri kendin attın dışarı, şimdi genel af ilan etmenin mantığı nedir?

.kimse de çıkıp demedi, madem attın ne diye genel af ilan ediyorsun diye. ölenler mi kötüydü de geriye kalanlar ile cennet daha iyi bir yer olacak. üstelik cennete gidemeyen insanlar muhabbetini de hiç umursamıyor bizim metatron. karakter olarak aslında güzel, crowley'den sonra farklı bir kötü getirmiş olmalarını da beğendim. güldürüyor eleman, hele o casitel taklidi ceketi iyidi.

.tessa meselesi çok içime sindi denemez. hatun fena değildi. tamam intihar bombacısı olmaları da anlaşılabilir ama ne bileyim kendini bıçaklatması ne alakaydı? işkence görmemek için miydi? masum insanlar ölsün diye miydi? hem diyor ki cennete gidemeyenler kafayı yediriyor bana hem de insanları şehit ediyor falan. oralar pek olmadı.

.melek ordularından üç kişilik dev orduya gitmiş oldular. dean'i de geride bırakabilirler bu kabil işareti yüzünden kafayı yemek üzere çünkü... aslında gadreel ölmeyi hak etti kevin yüzünden ama güzel konuşma yapmıştı, konuşma haricinde nasıl metatron'u öldürecekler yardımı olmadan onu da sonraki bölüm göreceğiz artık. bu uzun soluklu supernatural'inde sonuna gelmiş olacağız bu sezonluk.

--- spoiler ---