22 Mayıs 2014

supernatural s09e18:

Meta Fiction

--- spoiler ---

.senaryo içinde senaryo ilgi çekici oluyor, bunu da tekrar ettiler aslında. chucky'nin ilk elçilik meselelerinde benzer işler olmuştu. şimdi metatron kendi çapında tanrıyı oynayıp hikayeler yazıyor. kaderi bildiğini de iddia etti ama bu hikayede castiel kötü adam imiş, o yüzden lider olması gerekiyor imiş. nasıl bunu kabul etti anlamadım ama diğer yönden castiel'in lider olmasını biz de istiyoruz.

.izleyiciler mi anlamlı kılıyor? evren atomlardan değil de hikayelerden mi yaratılmıştır? hep gözlemci bakışına göre laflar ama castiel'in liderliğinin ne gibi bir sakıncası var? hani gabriel lider olsa o da güzel olurdu, ulan ölmemiş miydi? kaş göz etti ama ölmemiş ise niye yardım etmiyor diye insan düşünüyor.

.neyse koca bölüm ve genel hikaye ve tabi sezon sonu metatron'un kontrolünde görünüyor. son dakikaya kadar da böyle olacak, adamın hikaye ve espiri anlayışı güzel aslında. kutsal ateşi söndürmesi falan iyidi üstelik. melek tableti ile bunları yapabiliyor dedi sam, biraz kural dışı hareketler, sonuçta kendisi de melek, vakti zamanında raphael'i bile tuttulardı bu ateş ile yani. baş melekten daha güçlü herhalde.

.diğer tarafta dean meselesi var, kesin balataları sıyıracak abimiz, bu işin iyi bir yere gittiği yok, castiel sam'e göz kulak ol dedi buna ama abaddon'u öldürme meselesi ile birlikte hikaye aksıyor sanki. iki hikayeyi nasıl birleştirecekler onu da tam bilemiyorum. bakalım bekleyip göreceğiz. güncel sezondayım ve sezon da yeni bitti. tam sonuna denk gelsem daha iyi olurdu ama tabi 180 günü aşkın süredir günlük izliyorum, hatta daha fazla, ayarlamak zor olurdu hehe.

--- spoiler ---