4 Mayıs 2014

Orphan Black s02e02:

Governed by Sound Reason and True Religion

--- spoiler ---

.bu dindar tipleri pek sevdim. adamlar net ilerliyor. başktaki yeni bilim ile dini bütünleştiren abimiz nikita'dan bir abimiz idi. sarah'ın çocuğunu kaçırmış gibi gösterilen abimiz da supernatural'den azrail abimiz. özledik aslında azraili, daha sık görsek iyi olacak neyse şimdi karıştırmayalım.

.küçük kızı kaçıranlar meselesi netleşti, bayan s kaçırmış daha doğrusu kaçırma süsü vermiş ki günvede tutabilmiş. son dakikaya kadar iyi mi kötü mü belli olmadı. leda projesi diyorlar, belli ki sarah'ın gözlemcisi bayan s ama küçük kızı pek sevmiş koruyor tarzında bir şey olabilir. bunların ingiltereden kaçtığı sırada yardım eden tiplerin hepsini dindar abiler satın almış. onlara teslim edecekken yine kızını buldu, aldı ve kaçtı.

.bizim gay oğlanla birlikte yollara koyuldular. garip bir kamyonet ile nereye gidecekler bakalım. biz kaçıyoruz diye bir de not yapıştırsalar tam olacakmış.

.diğer taraftan helena'nın çocuk doğurabilmesi ve organlarının ayna tarzında ters olması gibi meseleler ilgi çekici idi. hepsini tabi bilim ile dini bünyesinde eritmiş abimiz düşündü. kalbinden vurulup ölmemesinin nedenini de güzel açıklamış oldular.

.alison muydu adı, aileye karışmış ablamızın kocası ile muhabbeti pek gereksiz idi, sonunda ne olacak ki? hele ana hikaye başka yere giderken takılıp kalmasak iyi idi.

.cosima'nın yeni labratuvarı ve araştırma konuları da ilgi çekici olabilir. şimdi bu kız ikili mi oynuyor? madem bunlar hep anlaşıp hem hayatlarına devam ediyor niye sarah anlaşamıyor? mevzu neydi tam hatırlamıyorum ama görünürde sadece kızı için yapıyor gibi duruyor. ha tabi bir de iş olsun diye olabilir. bu bilim insanlarının psikopat tarafı olmasa dahi...

--- spoiler ---