22 Nisan 2014

supernatural s08e12:

as time goes by

--- spoiler ---

.sezon ile alakasız bir bölüm, sezon ortalarını böyl geçiştiriyorlar. bu sezon da kötü olduğundan alakasız bölümü biraz daha iyi idi. tabi yine zaman yolculuğu meselesini tekrar etmiş oldular. üstelik bir insanın zaman yolculuğu yapabileceğini söylemiş oldular. bir tek dedeleri yapmış olması biraz zorlama bir bilgi oldu. bu kadar aşmış adamlarsa nasıl cemaatlerini kurtaramamışlar diye sormak istiyor insan.

.kas gücü ve beyin gücü birleşimi muhabbetini de bu soruya cevap gibi yapmışlar herhalde. bizim oğlanlarda bu ikisi varmış ama hani beyin arkadaş? nerde bilgi? üstelik kutudan da kurtulacaklar, ne anladım ben bu işten. devamlı zor yoldan, devamlı kıyametin kopma noktasına kadar gelmesi gerekiyormuş gibi takılıyorlar yani.

.sevgili babalarının babası bu şekilde yanlarına geldi. dolaplarından geçerekten. abbadon adlı sevgili şeytanımız (stargate universe'den tanıdığımız hatun) da peşinden geldi. şeytan da zaman yolculuğu yapıyor üstelik bıçak öldürmüyor (bıçak hakkında kürt bahsi geçti ona şaşırdım biraz).

.neymiş lucifer'in ilk şeytanlarındanmış. baş melekler bunları öldürmüş ama bir bu kalmış falan. yok artık daha neler. sezon ortasında güçlü şeytan, hatta crowley'den daha güçlü şeytan çıkageliyor ama kimse yok piyasada. kendi içinde bir hikaye dönüyor falan filan.

.çözüm olarak dedeleri kendini feda ediyor. kurşuna şeytan kapanı yapıp beynine sıkıyorlar. ha bu biraz orjinal olabilir ama kurşun kafadan çıkabilirdi? hadi çıkamadı diyelim şeytan kurşundan kurtulabilirdi. tabi o kadar vakit geçmeden kafayı kesti attı dean de fazla soru sormadık. öldüremediklerini parçalayıp gömüyorlar da sanki bitiyor mu mesele? sonra parçalar birleşir falan tekrar dön dolaş olur.

--- spoiler ---