17 Mart 2014

supernatural s07e01:

Meet the New Boss

--- spoiler ---

.aslında güzel gidiyordu da sonunu beğenmedim finalin. leviathan nedir yahu? görsellere baktım da değişik değişik canlılar, incilden başka bir muhabbet getirmiş gibi oluyorlar bir de içime tutunmuşlar diyor. iyi sam kötü sam olayından iyi castiel, kötü castiel olayına geçmiş olduk yani.

.death ile ilgili sahneler pek iyidi. bağlama büyüsü yapmadan nasıl bilemedi de sonra tehdit ediyor orası biraz garip ama yine de bizim ekibin halleri tavırları komikti. saygı ile emir veriyorlar, saygıda kusur etmiyorlar falan. hehe dean küçük süprizler bile yapmış bay ölüme...

.neyse castiel gelip dakkasında bağlama büyüsünü kırdı, ha bağlama büyüsü demişken lucifer bunun için hayli uğraşmış, kıyamet alameti falan yapmak durumunda kalmış, bir sürü insan öldürmüştü ama bunlar bir kristal ile hallettiler işi, o da pek olmadı. tamam geçelim bu kısmı da...

.diyorum ki tekrar arafa ruhları göndermek biraz kolaycılık olacak sam'in durumu haricinde olay kalmayacaktı ama ne bileyim iyi kötü meselesi yapmak gerine ya  başarısız olsalar ya da tamamen kötü kalsa daha iyi idi. ya da castiel'i neden kullanmak zorundalar başka bir kötü olarak vücut bulsalardı?

.din adına temizlik yapması güzeldi bölümde. senden daha iyi bir baba oldum meselesi de dokunaklı idi. bir yandan tanrı tanımaz takılıp diğer yandan mesajları çakıyorlar. sonunda da en doğrusunu allah bilir demeye getiriyorlar ya komik oluyor.

.lucifer sam'e göründü tam işler karışır iken ve dedi bu dünya bir yalan gerçek olan kafestir. kaçış imkansızdır, ulan yoksa bu kadar zamandır izlediklerimiz boşa mıydı diye düşündürdüler ama değildir herhalde. aslında kafesten kaçış nasıl mümkün olabilir diye de sormadım değil ama yine de her şey yalanmış şaşırtmacasını yapmasınlar mümkünse. sam niye kaçtı onu da anlamak zor.

--- spoiler ---