26 Şubat 2014

supernatural s06e05:

Live Free or Twihard

--- spoiler ---

.sam'i bir türlü kötü yapamadılar gitti. şimdi bu eleman başından beri mi lucifer çıkacak nedir? dean'in neden vampir olmasına izin verdi? dedemizin dediği gibi mekanlarına girsin de büyük olanı öğrensin falan diye mi? şimdi dedeyi kötü gösterdilerdi daha önceden geldiler sam'i kötü gösteriyorlar. senaristlerin kafası karışık gibi duruyor. bakalım saçmalama riskleri çok büyük.

.tek iç açıcı yanı hala hayalet hikayesine geçmemiş olmaları. yaratıklardan devam ediyorlar, eski mevzuları ilerletiyorlar ya da kısmen tekrar ediyorlar. bunlar fena değil tabi de genel hikayesinde çok kararsızlar.

.yaratıklar çıldırmış olmalı diyorlardı, bu bölümde de vampirler ordu toparlıyor tarzında bir şeyler yaptılar. yaratık savaşları falan mı çıkartmayı planlıyorlar? pek çakma olur öyle. üstelik melek şeytan olayları bitti mi gerçekten? cehennemde ve cennette işler karma karışık idi. bunların bir sonucu olmayacak mı?

.bir de dean'in aile meselesi var. vampir olunca gitti veda etmeye de ben'i itekledi. sonra telefonuna çıkmadı lisa. yürümüyor diyor dean de nasıl olmasını bekliyordunuz diye sormak istiyorum. bu aile olayını hiç yapamadılar. hiç inandırıcı gelmiyor insana.

.vampirlik tedavisi olayı da pek olmadı. önceden zenci avcımız da benzer durumda katledildiydi. kan içmişti belki ama yine de kimselerin haberi yok tedaviden dedeciğimiz geliyor ve tedavi edeceğim seni diyor. tamam böyle ölmeyecekti belli de tedavi de o kadar kolay olmasa iyidi. ha sonunda sam'in şerefsiz şerefsiz gülüşünü de gördü iyi oldu ama işte hepsi bir yere oturmuyor hala.

--- spoiler ---