21 Ocak 2014

The Originals s01e10:

The Casket Girls

--- spoiler ---

.evet kötü kim derken bir sürü kötü getirecek gibiler. kim kötü tabi onu da bilemedik. klaus gerçek kötü şeklinde takılıyor ama baştan beri esas karakter o olduğundan yandan başkaları kötülük yapıyor diyebiliriz. şimdi rebekah tüm feministik duyguları ile entrikalı kötülükler peşinde gibi.

.baştan beri hikayeyi anlatıyordu. marcel'in zindana koyduğu tipler ve davina ile birlikte darbe yapacak, plan bu. nereye kadar gider kim bilir bilmiyorum ama fena değildi. üstelik zaten bunca zamandır klaus'un dizinin dibinden ayrılmıyor idi sonunda da buna bağlarlar bence ama yine de bir şans vermek lazım.

.davina meselesi iyidi. ortalığı kırdı geçirdi. iki köken bir eski dost vampire diz çöktürdü kız. dört cadı gücünden fazlası olarak da içimde toplanıyor şeklinde ufak bir açıklama yaptılar diyelim. eh yani tam olmasa da bu açıklama oldu kabul edelim.

.elijah ile marcel klaus'un şeytani planlarına koruma mekanizması eklemeleri fena değildi de ne bileyim sonra başlarına dert olunca klaus bıraksanız da ölseydi, ben öldürdüydüm güçlü cadıyı diyecek. hem de güzel bir plan ile yavuklusu elinden su ile... lan fol yok yumurta yok su getiriyor eleman insan şüphe etmez mi? hehe neyse öldü kemancı çocuk iyi oldu aslında. tavanda keman çaldırma olayı pek iyidi, klaus güzel işler yapıyor aslında ama kimse takdir etmiyor yazık.

.asıl olay celeste midir nedir? sevgili elijah'ın gönül çeleni... onu şeytani olarak mı geri getirecekler nedir? kötü bir şey geliyor diye resim çizmiş davina, sophie salağı da güç müç kazanacak diye mezarını bulup kazdıydı orada bitti bölüm. bakalım süper güçler gelsin de keyfimiz yerine gelsin.

--- spoiler ---