28 Ocak 2014

supernatural s04e20:

The Rapture

--- spoiler ---

.hayli iyi gidiyor bu sezon bir yerden sonra tırmanışa geçti resmen. sezon sonunu da güzel yapacak gibiler ya bilemedim. bölümde ufak bir aklıma takılan bir şey vardı. gelişen olaylar yüzünden unuttum ne olduğunu. hatırlarsam yazayım sonra.

.castiel mevzusunu ve içine girdiği vücudun hikayesini görmüş olduk. dindar bir aile babası, iyi bir insan sesler duymaya başlar ve olaylar gelişir. bir yılın sonunda da nerdeyse inancını falan kaybeder ama bölüm sonunda yine tekrar kızının yerine geçer. seçilmiş kişi meselesi diğer melekler için de geçerli mi onu da bilmek isteriz aslında ya tabi o kadar açıklayamazlar.

.ha aklıma takılan şeylerden biri bu şeytanların hepsini toparlayıp jimmy'i ilk vurmaları idi. neden onu ilk? hani bilgi alacaklar idi? önce karısı ve çocuğu ya da önce sam ve dean olmalıydı sanki. orada hatlar karıştı. sonra castiel kızının içinde geldi ve günü kurtardılar.

.tabi asıl olayı sona saklamışlar. sam'in şeytan kanı ile beslendiği meselesine geldiler. güzel de bir akış oldu. ilkin durduramadı, bağımlı gibi yoksunluk çekti, ruby zaten piyasada yok. neyse işte son dövüşte yakaladığı şeytanın kanını emdi herkeslerin gözü önünde. bildiğin vampirimsi bir şey oldu sam oğlanı.

.dean'de bobby'e haber vermiş ve bunun sığınağına kapattılar elemanı. kıyamet meselesi diye çağırdılar ve sam'in bununla elbet ilgisi var ama yine de bağımlılık tedavisi meselesine de dönebilir olaylar. bakalım her türlü iyi olur gibi.

.ha bu arada castiel'in ses tonu olayını nasıl yapmış eleman. başka biri dublaj yapıyor gibiydi. çok acayipti. takdir ettim elemanı.

--- spoiler ---