24 Ocak 2014

supernatural s04e16:

On the Head of a Pin

--- spoiler ---

.şimdik her şey iyi güzel ama dean'in cehennemde kırılan ilk insan olması meselesi çok zorlama geldi, keşke oraya daha iyi bir şey düşünselermiş. başka iyi insan yok muymuş? cehenneme hep kötüler düşüyor mu diyeceğiz? kesişen yollarda anlaşma yapan bir sürü iyi insan vardı. bir sürüsü de öldü gitti mesela, onların hepsi dean'den kuvvetli mi çıkmış yani? dean'in güçsüzlüğü meselesini vurgular iken pek bir ezdiler yavrucağı. şimdi ben yapamam deyip duruyor.

.bunun yerine ya bunların babadan oğula bir özelliği olsaydı ya başka bir şey olsaydı ne bileyim. neyse ki kıyameti başlatan da durduracak kişidir gibi bir bağlama çektiler ve o yüzden sevgili dean pek mühim bir karakter oldu, cehennemden çıkarıldı ve tüm bunları durduracak. dokuz sezona durdurabildi mi bakalım ne oldu?

.diğer tarafta sammy oğlanı şeytan kanı içiyormuş. ruby'de bildiğin şeytani bakışlı biri oldu çıktı başımıza. iyi şeytan olsa pek şaşırırdım, pek güzel olurdu ama o işin sonu iyiye gitmiyor orası belli oldu. aslında alastair'ı öldürme muhabbeti iyidi. geçen sefer öldürememişmiş ama düşün artık meleklerden bile daha güçlü kendisi.

.uziel denen zenci meleğimiz iş değiştirenlerden olmuş. lucifer'e hamdü senalar etti adam iki dakikada. insanlardan tiksinmiş ve tanrı inancını kaybetmiş hehe. allahsız melekler meselesi fena değil. araya bir sürü makam girince her biri kendini kaybetmiş demek. tabi vakti zamanında lucifer'de isyan ettiği tanrısını tanımıyor muymuş? öyle bir şey yok aslında ama bunca zaman işlere karışmayan bir tipe karşı inançları azalıyor demek.

.castiel'de bu durumda doğrucu davut, en iyi tip oluyor. inancı kuvvetli adamın. şimdilik düşen melek olmayı da seçmedi, lucifer'in yolunu da seçmedi. bakalım nereye kadar gidecek. anna ile fazla takılacaklar gibi. iyi olur aslında da bakalım ne olacak?

--- spoiler ---