26 Ocak 2014

american horror story s03e12:

Go to Hell

--- spoiler ---

.bu sezon beklentilerimi karşılamasalar da adamlar yapıyor. senaryo bir acayip gidiyor yine. fiona cidden öldüyse, baltacı elinden pek de hakkıyla ölmüş diyebiliriz. amma velakin bu yüceye balta sallamak da nasıl olmuş onu daha iyi açıklasalar daha iyidi. kendini koruyabilirdi, fark edebilirdi. kediden falan bahsederken adam yer misin yemez misin diye girişti ama yine de olsun.

.sonra bu baltacı elemanı en başta öldürdükleri gibi cadılar şiş kebap yaptı. feminist duyguları kabardı ve olaylar böylece hallolmuş gibi göründü. tabi tüm bunlara fiona'nın kızının görüş gücünü kazanması neden oldu. kendi gözünü çıkartıp da gücü geri gelmeyecek gibi yaptılar ya fena olurdu o.

.esas kızımız ve oğlanımız uzaklara kaçmışlar ama mutlu olamamışlar. kaderlerinden kaçamazlarmış falan diye gelmişler. yani diziden çıksalar hoş olmazdı, en azından böyle bir şey denemiş oldular. ölü diriltme tarzı işlere de girmiş. yeni yüceyim diye geldiydi.

.tüm olay şimdi yeni yüce kim olacak meselesi. sonraki bölümde de bunu göreceğiz ama hepsi birlikte teste girecek ise hepsi ölmez mi? nedir yani? ilk başta ölümcül olabileceği konusunda açıklama vardı. yedi büyü meselesini de girişte güzel açıkladılar.

.ırkçı şişko'da cehenneme gitti. papa legba olayları güzel açıkladı. kimse acı çekmekten kurtulamaz dedi. cezalarını kesti iki ölümsüz tipin. bu noktada şişko zencimiz de iki manyak tipi paketlemiş oldu. legba ile anlaşması meselesinde olaylar da olaylar.

.misty'nin çıkışı da fena olmadı. zaten gelip kızı pataklaması ve üstüne baltacının gelişi en hızlı sahnelerdendi. devamlı göz yaşı yerine cadı meclisinde bunlardan daha çok görmek isterdik ya sezon bitiyor artık.

--- spoiler ---