22 Aralık 2013

once upon a time s03e08:

Think Lovely Thoughts

--- spoiler ---

.peter pan denen rumple'ın babası imiş. hatta vakti zamanında peter pan ismi bebeğine verdiği isim imiş. babası ile birlikte olmak için varolmayan ülkeye gelmişler ama babası veledinden vaz geçerek peter pan olmuş. bütün olay da genç kalmasını ve ölmemesini sağlamak imiş. henry'inin kalbi de bunun için gerekiyormuş.

.bu şekilde olaylar güzeldi tamam da henry salağının bu kadar inanması biraz saçma idi. bir peter'in sözüne karşı diğerleri. üstelik kimse neden wendy'den bahsetmedi? tüm mesele bir kızı kurtarma meselesi gibi oldu aslında. bahsetmemeleri büyük eksiklik oldu.

.rumple kolay yenildi, pandora'nın kutusu konusunda da işler ters gitti. yine biraz mücadele bekliyor idi insan. hem  madem ay ile olacak iş idi. iki dakika hep birlikte içeri girebilirlerdi belki. sonuçta diğerleri de tam henry kalbini teslim eder iken yetişti. yani bu durumda rumple ile birlikte yapsalar belki daha önce olurdu. belki tabi rumple ile zaman harcadığı için yetişemeye de bilirler idi. bilemiyorum artık.

.neyse asıl mühim olan henry'nin kalbinin pan'a geçmiş olması. ölmesi gerekir ama bakalım öldürmeyen allah öldürmez herhalde. daha önce emma gerçek sevginin öpücüğü ile kurtarmış idi.

--- spoiler ---