7 Kasım 2013

the walking dead s04e04:

Indifference

--- spoiler ---

.boş beleş işler yine, iki saat dialoglar. karakterler arası atışmalar, laflar sözler. yargılar, hükümler. böyle bir sürü bölümü var. hani verilen kararlar ya da olan işler tamam eskileri kadar kötü değil ama yine de bayıyor insanı. dünya tersine dönmüş, hayatta kalmaya çabalıyorsun. bir grup içinde doktor falansın. gidip alkol ile uğraşır mısın mesela? kafa böyle çalışabilir mi? ya da böyle çalışan bir kafa nasıl hayatta kalır?

.diğer tarafta yine dünya tersine dönmüş, eskiden kocandan dayak yiyen birisin. sonra kızın falan ölüyor ve şartlaya uyum sağlıyorsun ama kendini fazla kaptırıp tanrı rolüne soyunuyorsun. bu nasıl iştir? bunun gerçekleşme ihtimali nedir? bir kere fiziken ne kadar yeterli bu kadar artistliğe. bir garip yani. sırf iş olsun diye, iki arada bir derede kalalım diye uydurulmuş hikaye işte. carol karısını da kadrodan çıkardılar ya git gide azalıyorlar.

.daryl karakteri dizinin en iyi yeri herhalde. adamı git gide süper hale getiriyorlar. alkolik elemana diklenme sahnesi pek güzel idi. diğer dialogları da iyidi. adam felsefeye de soyunsa iş yapar gibi. daha da nasıl tarif edeyim bilemedim. aşmış bazı şeyleri, hele ki abi meselesinde bile yamuğu çıkmadıydı ya... daha da çıkmaz.

.virüs yüzünden hani ölecekler idi? hörşıl yüzünden mi yaşıyorlar hala o kısmı da pek anladığımı söyleyemem. çatır çatır öldülerdi, şimdi ne kadar zaman geçti büyük kısmı ölmüş olmalı ama bakalım nasıl açıklayacaklar.

--- spoiler ---