28 Ekim 2013

The Originals s01e02:

House of the Rising Son

--- spoiler ---

.biraz zorlama hikayeye dönüşecek gibi. zaten pilot bölümündeki o güçlü cadı kızın zorla tutuluyor olması meselesinde kaldı kafam hala. şimdi marcel ile birlikte şehri yönetiyor gibiler. bunu geçtik diyelim, marcel ile maykılsınların ne çok mazisi varmış arkadaş.

.götünden hikaye uydurmak gibi, hiç bir şeyi pek de sallamayan bir köle zenci çocukta kendini görmüş ve yardım etmiş. ulan babasının buna kötü davranması ile köle zencinin ne alakası var diye sormazlar mı? klaus'un hiç yapacağı iş değilken bir değişiklik yapıp veledi büyütmüş, her şeyleri sağlamış ama kız kardeşini vermemiş.

.kız kardeş koruyuculuğu meselesi de klaus'a göre biraz saçma oluyor. altyapısını düşünmeden uydurmuş gibiler. neden böyle olduğu belli değil, marcel'e seçim şansı tanımış ve o vampir olmayı seçmiş. ondan sonra da işler gelişmiş. bunlar babalarından kaçarken öldü sanmışlar ama bu şehri eline geçirmişmiş. hikayemiz bu yani...

.şimdi klaus elijah'ı ona verdi diye pişman mı oldu? hepsini güvenini kazanmak için yapmışmış. ha elinde ne olduğunu bilmeden davranmamaları iyi bir şey ama niye kimse çat diye öldüremiyor bu marcel'i nesi bu kadar değerliymiş? o kadar öfkeli möfkeli tavır takınıp, dokunamıyorlar elemana resmen. pek saçma oluyor yani bu şekilde. bunun yerine güçlü büyücü kız buna bir şeyler yapmış olsa da öldüremeseler falan ancak öyle bir anlamı olurdu belki.

.şimdi büyücü kızımız köken vampirleri öldürme yolu bulacak mı? ak meşe ağacı mıydı neydi o işe yarar ama bittiydi sanki o diğer dizide. şaka gibi bir şey bulmasalar ve elijah'a ilişmeseler bari. tek iyi şeyi elijah idi şimdi onu kurtarmaya döndü olay biraz da...

.hikayeyi bu şekil saçmalamak yerine oğul meselesinden kopup ilerleseler daha iyimiş aslında. marcel üstüne sezon yapılacak tip gibi gelmedi bana. eksik yazmışlar ya da sonradan tamamlamışlar resmen.

--- spoiler ---