26 Ekim 2013

the legend of korra s02e07-08:

Beginnings, Part 1-2

--- spoiler ---

.her şeyin ilkinin hikayesi pek güzel oluyor cidden. bunlar da iyi yapıyor üstüne, tadından yenmedi. ilk avatar biraz robbin hood kıvamında bir tip imiş. aslan başlı kaplumbağaların insanları ruhlardan koruduğu zamanlarda zenginlere karşı mücadele ediyor imiş. böyle bir mücadele sonrasında ateş kaplumbağasının şehrinden sürgün ediliyor ve ormanda ruhlar ile yaşamasını öğreniyor.

.daha sonra diğer ulusları keşfetmeye çıktığı zaman iyilik ile kötülük, ışık ile karanlığın 10bin yıldır boğuştuğu bir ana denk geliyor ve karanlık (vaatu) bunu kandırarak serbest kalmasına yardım etmesini sağlıyor. hani kötülüğün ve dengesizliğin kaynağı da bir nevi avatar olmuş oluyor. bu bakımdan da hoş.

.ama dünyaya dengeyi getirmek adına mücadelesi işte bu şekilde başlıyor. ilkin diğer şehirlerden dört elementin gücünü alıyor, yetmiyor raava nihayetinde bununla birleşiyor ve bir nevi ışığın gücü ve ruhunu da içine alıp avatar olmuş oluyor.

.yine de insanlığın kötülüğüne gönderme var tabi, yeterli olmuyor ve avatar ruhu nesilden nesle aktarılıp dünyada düzeni sağlmaya çalışıyorlar.

.işte tüm bunları hatırlıyor sevgili korra ve hafıza kaybı düzeliyor. kötücül amcasının hesabı vaatu'yu serbest bırakmak anlaşıldığı kadarıyla. aslında tüm ruhları yerlerine göndermiş avatar ve dünyada insanlık çağı yaşanmış ama bu böyle sürmemiş işte.

.ilk avatarımız avatar olurken pek bir etkiledi bizleri, çizimler donuk gibi geliyor bir süredir ama yine de hikayesi pek güzel.

--- spoiler ---