2 Eylül 2013

curiosity s02e04:

Brainwashed

--- spoiler ---

.beyin yıkama üzerine bir bölüm, hakkaten enteresan idi ama tam ikna etti, güzel oldu diyemem. hipnoz tekniklerini göstermediler ama o da çok enteresan. adamın teki böyle bir tekniği nasıl geliştirir insan şaşırıyor. tokalaşırken adamı hipnoza sokuyor, öncesinde çalışmış elbette ama yine de çok garip. inansak mı bilemedim hehe.

.bölümün konusu birini hipnotize ederek tetikçi yapabilir misin? sorusu üzerine idi. deney grubu oluşturdular, gruplar halinde hipnotize ettiler bir çok kez. içlerinden bir çoğu zaten numara yapıyor idi, göz ucu ile bakmalar falan filan. adamlar üçkağıtçı... buna rağmen ortalıkta soyunabildiler.

.daha sonra biri kandırıyor ise hepsi kandırabilir diye düşünüp gidip buzlu su deneyi yaptılar. aslında kalp atışı nefes alışı gibi şeyleri kontrol etmek mümkün değil. ha adam budist falansa belki mümkün ama yine de adam hipnoz etkisinde buzlu suyun etkilerine göğüs gerdi.

.daha sonra numara ile deneyin son kısmını yaptılar, kurmaca bir olay içersinde fark etmeden adamı hipnotize edip tetikleyici lafları da ekleyip adamı yolladılar. bildiğin nikita konusu gibi bir şey aslında ama gerçekten oldu diye çektiler hepsini. adam tetikleyici sözleri de kabul etti, gitti silahı da çıkardı ve adamı da vurdu.

.hepsi iyi güzel ama adamı çat diye hipnoza sokup katile çevirebilecek bir deney cidden tehlikeli değil mi? hipnozdan çıkınca adamın bunu sorması iyi geldi bana, salak ekip bu konuda pek bir açıklama yapmadı. sen iyi bir insansın muhabbeti yaptı iyi güzel de bu kadar hipnoza açık biri, aynı teknikler ile tetikçi oluyorsa? o işte bir bokluk çıkmayacağının garantisi mi var? öyle de bir manyaklık işte...

--- spoiler ---