11 Eylül 2013

Alien Mysteries e04:

Rendlesham Forest

--- spoiler ---

.amerikan askerlerine görünen bir uzaylı vakası (ikili kod olayı), ancient aliens s02e10 ve s05e02 bölümlerinde de defalarca işlenen bir mesele. tamam enteresanlıkları kabul ediyorum ama arkadaş, başka uzaylı vakası mı yoktur nedir? dönüp dönüp abileri görüyoruz.

.daha önce bu kadar çok hipnoz altındaki görüntüler var mıydı bilmiyorum ama ilginç işler tabi. ikili kod meselesini daha güzel tasarlayabilirler idi. üzerinde çok durmadılar, üstelik verilen koordinatların bir yer olduğunu sanıyordum. bir sürü yer çıkmış dediklerine göre. diğer bölümlerden farkları bunlar idi.

.tabi eski uzaylılar gelmiş diye bir şey demediler, ilkin rus casus uçaklarıdır falan dediler. sonra zaman yolcuları muhabbeti yaptılar ki adam hipnoz altında bunu diyor zaten. sonucunu açık bırakıyorlar ama yine de neden o iki asker, hadi diğer ekip olayı da garip ama ne bileyim bütün olay bu ikisinin başının altından çıkıyor.

.daha garip kısmı neden örtpas olayı var, adama uyku ilacı verip gördüklerini unutturmuşlar mı? nerde kanıtlar? hani gizli örgüt var da man in black gibi unutturuyor mu sonra? biraz komiklik oluyor bir yerden sonra ama bu serinin kalan bölümlerine göre sadece tanık ifadesi olan, somut kanıtları hiç olmayan bir bölümdü.

.ha gittikleri yerde bulgular falan bulmuşlar iyi güzel de hani belgesi? hepsi ifade ile sabit olunan şeyler olduğu için pek de beni kesmedi açıkçası. olayın ilginç olmasına lafım yok ama bu serinin tadına yakışmadı sadece.

--- spoiler ---