26 Ağustos 2013

Orbit: Earth's Extraordinary Journey e03:

March to June

--- spoiler ---

.marttan hazirana yolculuk tamamlandı mı? ayları bile takip edemedim kusura bakmasınlar. tahminimce bu üçüncü bölüm. adı tilt diye de geçiyor herhalde çünkü devamlı eksen eğriliğinden bahsettiler. kadınlara vermişler parayı, alın gezin dünyayı, üstüne de belgesel çektik deriz demişler.

.normalde bu konuyu antik uzaylılarda bir iki cümle ile geçiştirmişler idi mesela. mayaların yılanı meselesinde. hadi daha fazla konuştularsa bile oraya kadar gidip de takılmadılar öyle. bin tane adam konuşturdular ne bileyim.

.yok efendim musonlarmış, hop sen hindistana git. takıl biraz musonlardan bir iki bahset o kadar. ulan oturduğun yerden bahset? niye gidiyorsun arkadaş. gezmeyin, yazıktır günahtır paralara. tüyü bitmemiş yetimin hakkı var.

.yine de dünya genelindeki görüntüleri, animasyonları falan baya iyi idi. belki gerçek görüntüler üzerinden animasyonlardır artık bilmiyorum artık (dediydim sanki bunu).

.neyse yine aynı muhabbete, mısıra gidip bir ara oralarda su olduğunu söylemek. mağaralardaki çizimleri göstermek ve eksen eğikliğinin devamlı değiştiğinden dem vurmak.

.ha ilk defa duyuyor olsa insan bile yetersiz bilgi, bir de çok basit bilgileri gidip ballandıra ballandıra anlatmaları insanı deli ediyor.

.benzer şekilde gezegen oluşumu sırasında çarpışma görüntüleri falan da hoş idi ama bir eksen sabitlemesini anlatmak için milyon tane yere gittiler uyuzlar. ne desem boş işte, üstelik tekrar tekrar görüntüler var idi. göktaşı çarpma görüntüsü öyle idi. ren geyikleri koşusunu planet earth görüntüsüne benzettim. vardı öyle üç beş bir şey.

--- spoiler ---